Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Geitenkaas met dadels, vijgen en abrikozen

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangKaas
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Abrikozen

  • 12 st gedroogde abrikozen
  • 30 g suiker
  • 2 st mandarijn
  • 20 g honing = 2 el
  • plantaardige olie

Dadels

  • 6 st grote dadels
  • 100 ml zeer sterke koffie
  • 1 st klein kaneelstokje
  • 2 st steranijs
  • 10 g honing

Vijgenpuree

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 2 st takjes tijm
  • 50 ml water
  • 5 ml balsamicoazijn
  • 2 st blaadjes salie
  • 75 g taggiasche olijven
  • 20 ml notenolie

Geitenkaas

  • 3 st jonge geitenkaasjes crottin de chavignol
  • 200 g geiten blauwschimmelkaas
  • 200 g oude Hollandse geitenkaas

Instructies

Abrikozen

  • Wel de abrikozen gedurende 1 uur in een laagje warm water samen met 30 g suiker. Haal de abrikozen uit het vocht, snijd ze in 2 platte helften en bak ze in een koekenpan aan in een paar druppels plantaardige olie. Voeg rasp van 1 mandarijn en het sap van 2 mandarijnen toe plus 2 el honing. Laat karamelliseren.

Dadels

  • Snijd de dadels in de lengte doormidden en verwijder de pit. Marineer de dadels in 100 ml zeer sterke koffie, het gekneusde kaneelstokje, de 2 steranijs en de 10 g honing. Laat minstens 1 uur marineren.

Vijgenpuree

  • Pureer de in stukken gesneden vijgen, samen met de 50 ml water, de balsamicoazijn, de tijmblaadjes, salieblaadjes, notenolie en taggiasche olijven in de keukenmachine tot een puree.

Serveren:

  • Verdeel de 3 soorten geitenkaas over de borden. Leg bij de jonge geitenkaas 2 helften abrikozen, bij de blauwschimmelkaas een quenelle vijgenpuree en bij de oude geitenkaas een halve gemarineerde dadel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Les Vignes Retrouvee Blanc, Frankrijk-Côtes de Saint Mont