Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Kaasvariaties met verse vruchten

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangKaas
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Abrikozenjam

 • 4 st abrikozen
 • 40 g geleisuiker

Kletskopje

 • 40 ml jus ‘d orange
 • 50 g boter
 • 50 g sesamzaad
 • 25 g bloem
 • 80 g poedersuiker
 • snufje zout

Appelschijfjes

 • 1 st appel Granny Smith
 • Kaas
 • 200 g mascarpone
 • 175 g gorgonzola
 • 200 g brie
 • 300 g chavroux geitenkaas

Garnering

 • 1 st granaatappel
 • 60 g walnoten

Instructies

Abrikozenjam

 • Verwijder de pit uit de abrikozen en snijd ze in kleine stukjes. Zet de abrikozen samen met 40 g geleisuiker en een klein beetje water op laag vuur gedurende 45 min.
 • Maak de abrikozen fijn met de staafmixer en laat geheel afkoelen.

Kletskopje

 • De exacte hoeveelheden ingrediënten aanhouden!! Smelt de boter, voeg de jus ‘d orange toe en meng dit met het sesamzaad, bloem, poedersuiker en een snufje zout. Laat het beslag opstijven in de koeling. Strijk met behulp van de bolle kant van een lepel 12 kleine kletskopjes op een vel bakpapier. Bak ze in ca 8 min. in een oven van 170 °C. Laat koud worden en maak ze voorzichtig los van het bakpapier.

Appelschijfjes

 • Schil de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Maak nu op de mandoline dunne rondjes (2 mm.) van de appel en bewaar de schijfjes tot gebruik in koud water. Laat ze kort voor uitserveren op keukenpapier uitlekken.

Kaas

 • Meng met de staafmixer de mascarpone met de gorgonzola. Doe het mengsel in een spuitzak met gekartelde rand. Zet tot gebruik in de koeling. Snij 12 puntjes brie. Maak toefjes van de chavroux bij het opmaken van de borden.

Granaatappel

 • Snijd de bovenkant (kopje) van de granaatappel eraf en snijd van boven naar beneden langs de zichtbare nerven .Vouw open en druk de pitten eruit. Zet apart.

Serveren:

 • Leg links op een zwart rechthoekig bord een appelschijfje en spuit hierop een rozet van het marcarpone/gorgonzola mengsel. Versier met een walnoot. Leg er een puntje brie naast met een toefje abrikozenjam. Rechts een kletskopje en daarop een toef geitenkaas. Plat het toefje van boven af en leg hier wat granaatappelpitjes op.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Plaimont Colombelle, Côtes de Casgogne-Frankrijk