Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Italiaanse broodsalade met ossenhaas en aardbeien

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2022, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ossenhaas

 • 500 g ossenhaas uit het midden van de haas
 • 4 tl hele zwarte peperkorrels
 • 4 tl hele roze peperkorrels
 • 3 tl grof zeezout

Croutons

 • 500 g oud zuurdesembrood
 • 1 teen knoflook

Aardbeiendressing

 • 200 g verse aardbeien
 • 2 x 225 g diepvries aardbeien
 • 3 el balsamico-azijn
 • 1 st lange smalle komkommer
 • 3 st kleine rode uien
 • 2 st kleine venkelknollen
 • 1 bos basilicum alleen de blaadjes
 • 250 ml olijfolie classico

Instructies

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 170 °C.

Ossenhaas

 • Vet het vlees in met ca 2 ½ el olijfolie en bestrooi met 3 tl zout. Maal de roze en zwarte peperkorrels grof boven een bord en rol het vlees erdoor tot het rondom bedekt is. Verhit 5 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 3 min rondom bruin. Laat het 10 min afkoelen. Verpak het vlees in aluminiumfolie en leg het 30 min in de vriezer zodat er gemakkelijk dunne plakken gesneden kunnen worden. Snijd de ossenhaas in zeer dunne plakken op de snijmachine vlak voor het bereiden van de borden.

Croutons

 • Verwijder de korst van het zuurdesembrood en scheur het in stukjes. Wrijf de stukjes in met een doormidden gesneden knoflookteentje en schep het om met 5 el olijfolie, verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de oven ca 6 min tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Aardbeiendressing

 • Laat de diepvries aardbeien ontdooien en prak ze. Meng de balsamico-azijn en 2 el olijfolie erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Hak de verse aardbeien. Was de komkommer snijd in dunne plakjes.
 • Snijd de venkelknollen in dunne plakjes. Snijd de uien doormidden en snijd de helften in halve ringen. Doe alles in een schaal. Voeg de geprakte aardbeien, balsamico-azijn en olijfolie erbij.

Serveren:

 • Pak de plakjes ossenhaas in het midden op met duim en wijsvinger en zet ze als een parachuutje op het bord. Verdeel de ossenhaas zo over de 12 borden. Drapeer de aardbeiendressing over de ossenhaas en voeg de basilicum blaadjes toe. Verdeel de croutons over de borden

Notities

WIJNSUGGESTIE
Torres Floralis Moscatel Oro, Catalunya-Spanje