Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 800 g malse haasbiefstuk
  • 50 ml olijfolie
  • 25 g boter
  • 250 g rucola
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 borden in de warmhoudkast.
  • Was de rucola goed en droog deze in de slacentrifuge.
  • Snijd de biefstuk in reepjes van ca 15x15 mm.
  • Laat de olie met wat boter goed heet worden op een hoog vuur.
  • Bak de reepjes biefstuk hierin om en om bruin gedurende 1 min.
  • Gebruik verscheidene pannen om heet te bakken en laat de kern rood.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.

Serveren:

  • Verdeel de stukjes biefstuk over de verwarmde borden.
  • Verdeel daarover de rucola. Schenk het restje jus over de sla,
  • Snijd met een kaasschaaf plakjes Parmezaanse kaas en strooi dit over het gerecht.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Pico Maccario ’Tre Roveri’, Asti Piemonte-Italië