Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 800 g malse haasbiefstuk
- 50 ml olijfolie
- 25 g boter
- 250 g rucola
- 200 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 borden in de warmhoudkast.
- Was de rucola goed en droog deze in de slacentrifuge.
- Snijd de biefstuk in reepjes van ca 15x15 mm.
- Laat de olie met wat boter goed heet worden op een hoog vuur.
- Bak de reepjes biefstuk hierin om en om bruin gedurende 1 min.
- Gebruik verscheidene pannen om heet te bakken en laat de kern rood.
- Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.
Serveren:
- Verdeel de stukjes biefstuk over de verwarmde borden.
- Verdeel daarover de rucola. Schenk het restje jus over de sla,
- Snijd met een kaasschaaf plakjes Parmezaanse kaas en strooi dit over het gerecht.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Pico Maccario ’Tre Roveri’, Asti Piemonte-Italië