Zomerkoninkjes met een hoed
Equipment
- kleine vuurvaste bakjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 1000 g aardbeien
- 200 g aalbessen
- 200 g blauwe bessen
- 200 g frambozen
- 1 st citroen zestes en sap
- 100 ml aardbeienlikeur
- 2 el suiker
- 12 plakjes bladerdeeg
- 2 st eieren
- 6 el grove suiker grijnsuiker =suikerparels
Garnering:
- munt
- poedersuiker
Instructies
Bereiding:
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de zestes van de citroen en pers hem uit.
- Pureer 500 g aardbeien 100 g frambozen 100 g aalbessen en 100 g blauwe bessen met de likeur, citroensap (naar smaak), de zestes en 2 el suiker.
- Snijd 500 g aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de schaaltjes. Giet de aardbeiensoep er op. Blijf minstens 1½ cm. onder de rand van het kommetje.
- Steek uit het bladerdeeg 12 ronde plakken, iets groter dan het kommetje.
- Bestrijk het deeg rondom met een 1 cm. brede rand met koud water.
- Leg het deeg met de bestreken kant naar beneden op de kommetjes en druk een weinig aan.
- Zet koud weg tot het afbakken.
- Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er de suiker over.
- Zet de bakjes ca. 20 min. in de oven tot het deeg gaar en de suiker gekarameliseerd is.
Serveren:
- Zet het bakje in het midden van een langwerpig bord.
- Leg links en rechts in een streep muntblaadjes verdeel de rest van het fruit hier over en bestrooi het geheel met wat poedersuiker.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Toso Brachetto – Piemonte