Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zomerkoninkjes met een hoed

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • kleine vuurvaste bakjes

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1000 g aardbeien
  • 200 g aalbessen
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 g frambozen
  • 1 st citroen zestes en sap
  • 100 ml aardbeienlikeur
  • 2 el suiker
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 st eieren
  • 6 el grove suiker grijnsuiker =suikerparels

Garnering:

  • munt
  • poedersuiker

Instructies

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de zestes van de citroen en pers hem uit.
  • Pureer 500 g aardbeien 100 g frambozen 100 g aalbessen en 100 g blauwe bessen met de likeur, citroensap (naar smaak), de zestes en 2 el suiker.
  • Snijd 500 g aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de schaaltjes. Giet de aardbeiensoep er op. Blijf minstens 1½ cm. onder de rand van het kommetje.
  • Steek uit het bladerdeeg 12 ronde plakken, iets groter dan het kommetje.
  • Bestrijk het deeg rondom met een 1 cm. brede rand met koud water.
  • Leg het deeg met de bestreken kant naar beneden op de kommetjes en druk een weinig aan.
  • Zet koud weg tot het afbakken.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er de suiker over.
  • Zet de bakjes ca. 20 min. in de oven tot het deeg gaar en de suiker gekarameliseerd is.

Serveren:

  • Zet het bakje in het midden van een langwerpig bord.
  • Leg links en rechts in een streep muntblaadjes verdeel de rest van het fruit hier over en bestrooi het geheel met wat poedersuiker.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Toso Brachetto – Piemonte