Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gefrituurde witte asperges met spinaziesalade en papajasalsa

Nog geen beoordeling
Asperges, asperges en asperges
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
Trefwoord2023, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Asperges

 • 24 stuks witte asperges AA 16-20mm
 • 9 sneetjes wit brood
 • 7 el wit sesamzaad
 • 7 el zwart uienzaad Oosterse winkel
 • 2 el bloem
 • 2 st eieren
 • 1 el suiker
 • frituurolie

Papajasalsa

 • 1 st grote rijpe papaja
 • ½ bos bosuitjes
 • 1 st rode kleine chilipeper
 • 1 st limoen
 • 2 tl honing

Spinaziesalade

 • 300 g jonge bladspinazie
 • 1 el sherry-azijn
 • 1 tl honing
 • 1 ½ tl zachte mosterd
 • 4 el zonnebloemolie
 • zout en peper

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 middelgrote borden en 12 kommetjes klaar.

Asperges

 • Roer de eieren los en zet apart. Schil de asperges in de lengterichting, snijd ca. 2 cm van onderkant af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water met 1 el suiker. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken en drogen. Toost de sneetjes brood lichtbruin, snijd de korsten eraf en maal ze fijn in de keukenmachine. Meng er het sesam- en uienzaad door. Wentel de asperges achtereenvolgens door de bloem, de losgeroerde eieren en het kruidenmengsel. Leg ze op keukenpapier tot het frituurmoment.

Papajasalsa

 • Schil de papaja, halveer, verwijder het zaad en snijd brunoise (kleine blokjes). Snijd de bosuitjes en chilipeper in dunne ringetjes en schep het geheel door de papajablokjes. Breng de salsa op smaak met limoensap en honing.

Spinazie

 • Was en droog de spinazie. Roer voor de dressing de azijn, honing, mosterd, zout en peper door elkaar. Meng de olie eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje tot een dressing. Bewaar tot later.

Afronding en serveren:

 • Verhit de frituurolie bv in een wok of friteuse tot ca.170 °C. Frituur de asperges met enkele tegelijk goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de salsa in de kleine kommetjes. Schep vervolgens de dressing door de spinazie en verdeel deze over de borden aan de linkerzijde van het bord. Leg aan de rechterzijde 2 asperges en zet aan de onderzijde het kommetje papajasalsa.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Terra Antica Vermentino/Chardonnay, Corsica Frankrijk