Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken
Piemonte paprika's

Piemonte paprika’s

Nog geen beoordeling
Piemonte paprika’s
Recept afdrukken
GangTussengerecht, Voorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2023, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paprika’s

 • 6 st rode paprika’s
 • 12 st trostomaten ca. 3-4 cm
 • 1 potje 95g ansjovisfilets op olie
 • 3 tn knoflook
 • 250 ml olijfolie
 • 300 g Kalamata olijven zonder pit houdt 36 olijven apart voor de garnering
 • 12 st zongedroogde tomatenpartjes

Stokbrood

 • ½ st rustiek afbak stokbrood (zie ook Ceasarsalade)

Instructies

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180°C en zet 12 kleine bordjes in de warmhoudkast.

Paprika’s

 • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes. Snijd de paprika’s over de lengte doormidden, laat de steeltjes zitten. Verwijder de kern en de zaadjes. Leg de helften in een ovenschaal met de snijkant boven. Kerf een kruis in de tomaten bij het kroontje en leg ze in een kom met kokend water en laat ca. 30 sec staan. Giet het water af en laat de tomaten even afkoelen en ontvel ze. Gooi de schillen weg. Snijd de tomaten over de lengte in vieren. Leg in iedere halve paprika 4 tomaten kwartjes en verdeel de blokjes zontomaat over de tomaten. Laat de ansjovis uitlekken en hak ze fijn. Snijd de knoflooktenen in dunne schijfjes. Bestrooi de paprika’s met de gehakte ansjovis en knoflookschijfjes en besprenkel het geheel met olijfolie en voeg rest van olijfolie in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de paprika’s in 40 min gaar worden. Voeg de olijven na 20 min toe en rooster het geheel dus nog ca. 20 min. Laat de paprika’s tot kamertemperatuur afkoelen.

Stokbrood

 • Bak af volgens aanwijzingen op verpakking. Snij 12 plakjes en gebruik het restant bij de Ceasarsalade.

Serveren

 • Leg een halve paprika op elk bordje en leg er ca. 3 olijven ernaast. Dien op met een plakje stokbrood

Notities

WIJNSUGGESTIE