Zeebaars met gebakken banaan en gekonfijte eendenmaagjes
Ingrediënten
Zeebaars
- 6 st zeebaarsfilet met vel van 150 g elk
- 2 el olijfolie
- 100 g boter
Gekonfijte eendenmaagjes
- 24 st gekonfijte eendenmaagjes blik
- 1 el balsamico azijn
- zout
Saus
- 400 ml gevogeltefond
- 80 ml sherry-azijn
Gebakken banaan
- 4 st kleine bakbananen
- boter
- zout
Garnituur
- 1 bakje cresson
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de borden voor.
Gekonfijte eendenmaagjes
- Halveer de eendenmaagjes en verwarm ze langzaam in het aanhangende eigen vet dat vermengd wordt met een el balsamico azijn.
Saus
- Kook de sherry-azijn ongeveer tot de helft in, voeg de fond toe en reduceer nogmaals tot de saus body heeft. Monteer met een beetje vet waarin de eendenmaagjes zijn opgewarmd.
Zeebaars
- Bak de zeebaarsfilet op de velkant in olie en boter in een pan met een dikke bodem en keer als ze goudbruin zijn.
Gebakken banaan
- Bak de bananen in boter tot ze zacht zijn en strooi er wat zout over.
Serveren:
- Halveer de zeebaarsfilets en verdeel over de warme borden. Snijd elke banaan in drie gelijke delen en leg een derde deel bovenop de vis. Leg de eendenmaagjes om de zeebaars en nappeer de saus over het geheel. Bestrooi het geheel met cresson.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Gayda figure libre maccabeo
Elegante, karaktervolle biologische wijn met een indrukwekkende afdronk.
Subtiele fruitnuances van sinaasappel en bloemen. Kruidig!
Subtiele fruitnuances van sinaasappel en bloemen. Kruidig!