Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zeebaars met gebakken banaan en gekonfijte eendenmaagjes

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Zeebaars

  • 6 st zeebaarsfilet met vel van 150 g elk
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter

Gekonfijte eendenmaagjes

  • 24 st gekonfijte eendenmaagjes blik
  • 1 el balsamico azijn
  • zout

Saus

  • 400 ml gevogeltefond
  • 80 ml sherry-azijn

Gebakken banaan

  • 4 st kleine bakbananen
  • boter
  • zout

Garnituur

  • 1 bakje cresson

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de borden voor.

Gekonfijte eendenmaagjes

  • Halveer de eendenmaagjes en verwarm ze langzaam in het aanhangende eigen vet dat vermengd wordt met een el balsamico azijn.

Saus

  • Kook de sherry-azijn ongeveer tot de helft in, voeg de fond toe en reduceer nogmaals tot de saus body heeft. Monteer met een beetje vet waarin de eendenmaagjes zijn opgewarmd.

Zeebaars

  • Bak de zeebaarsfilet op de velkant in olie en boter in een pan met een dikke bodem en keer als ze goudbruin zijn.

Gebakken banaan

  • Bak de bananen in boter tot ze zacht zijn en strooi er wat zout over.

Serveren:

  • Halveer de zeebaarsfilets en verdeel over de warme borden. Snijd elke banaan in drie gelijke delen en leg een derde deel bovenop de vis. Leg de eendenmaagjes om de zeebaars en nappeer de saus over het geheel. Bestrooi het geheel met cresson.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Gayda figure libre maccabeo
Elegante, karaktervolle biologische wijn met een indrukwekkende afdronk.
Subtiele fruitnuances van sinaasappel en bloemen. Kruidig!