Gepofte biet met rozenjam, grapefruit, frambozen en pistache
Gepofte biet met rozenjam, grapefruit, frambozen en pistache
Recept afdrukken
Equipment
- aluminiumfolie
- bakpapier
Ingrediënten
Bieten
- 24 st kleine rode ongekookte bieten
Pistache
- 120 g ongebrande ongezouten pistachenoten
Dressing
- 4 el ingemaakte rozenjam Midden-Oosterse winkel
- 60 ml walnootolie
- 1 ½ tl komijnzaad
- 2 tl roze peperbessen
- 1 tl fijne mosterd
- 3 el frambozenazijn
Garnering
- 3 st grapefruits
- 250 g frambozen
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 ontbijtbordjes klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bieten
- Pak de bieten in aluminiumfolie en pof ze ca 40 min in het midden van de oven. Haal de bieten uit de oven, laat ze iets afkoelen en pel ze. Snijd ze erna in partjes. En laat afkoelen
Pistache
- Pel de pistachenootjes. Rooster ze in droge koekenpan in ca. 4 min. Laat afkoelen en bewaar.
Dressing
- Verwarm de walnootolie in een koekenpan en fruit hierin het komijnzaad en de roze peperbessen. Voeg de mosterd, frambozenazijn en rozenjam toe aan het mengsel en roer door. Haal de pan van het vuur en meng alles met elkaar. Voeg de bietpartjes toe en meng door de dressing. Laat ca 30 min op kamertemperatuur intrekken.
Grapefruits
- Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen van de grapefruits uit. Snijd de partjes doormidden en bewaar. Controleer de frambozen op ongerechtigheden.
Serveren:
- Kwast met de dressing een horizontale golflijn op het bord. Leg op 1/3 van de golflijn de partjes biet. Schenk de rest van de dressing over de bietjes. Garneer het geheel met de partjes grapefruit en de geroosterde pistachenootjes. Zet op 2/3 van de golflijn een paar frambozen rechtop.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Beauté du Sud Chardonnay, Languedoc Frankrijk