Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Saoto soepje

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Aardappelen

  • 2 st grote aardappelen
  • 150 ml maisolie

Bouillon

  • 1200 ml kippenbouillon
  • 150 g kipfilet
  • 2 st laurierblad
  • 1 st rode peper
  • 2 stengels sereh citroengras
  • 60 g verse gember
  • 40 g verse laos
  • 8 st pimentkorrels
  • 4 el donkere soja saus

Vulling

  • 4 st sjalotjes
  • 1 el zoete soja
  • 50 g glasnoedels
  • 50 g taugé
  • 4 st takjes selderij
  • 12 st kwarteleieren
  • azijn

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 85°C en verwarm de kopjes in de warmhoudkast.

Aardappelen

  • Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline in lucifers. Spoel ze af en droog ze zorgvuldig. Bak de lucifers nu in de maisolie gaar en lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. (BEWAAR DE OLIE IN DE PAN) Verspreid de lucifers op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat 60-80 min drogen in een oven op 85 °C tot ze krokant zijn.

Bouillon

  • Voeg aan de kippenbouillon het laurierblad, de rode peper (ontdaan van de zaadjes) de serehstengels, de in plakjes gesneden gember en laos en de pimentkorrels toe en breng aan de kook.
  • Gaar nu de kipfilet zachtjes ca 60 min in de kippenbouillon. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd de filet in stukjes. Zeef de bouillon en voeg de 4 el donkere sojasaus toe. Houd warm.

Vulling

  • Snijd de sjalotjes in ringen en bak ze in de olie van de aardappellucifers. Laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en vermeng ze met 1 el zoete soja
  • Leg de glasnoedels in gezouten kokend water. Haal van het vuur en laat de glasnoedels wellen tot ze gaar zijn ( ca 3 min) en giet de noedels af. Vermeng met een beetje olie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Zet een pan gezouten water op met een scheut azijn en pocheer hier de 12 kwarteleitjes in. Bewaar de eitjes in lauwwarm water.

Serveren:

  • Vul een kopje met wat blokjes kipfilet, wat ringetjes sjalot, wat glasnoedels, 4 sprietjes taugé, 4 blaadjes selderij en een kwartelei. Giet hier overheen de kokende bouillon en garneer met wat aardappellucifertjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Torres Mas Rabell, Spanje- Penéde
Een delicate, geurige, frisse wijn met aroma's van verfijnd fruit en nuances van kruiden. In de mond zacht, vol en knisperend, met heel veel fruitige aroma's (appelen en ananas) en een vleugje kruiden (venkel). Een soepele wijn met een zuivere, krachtige afdronk.