Ingrediënten
Asperges
- 12 st witte asperges
- zout
Soep
- 200 g boter
- 240 g bloem
- 1250 ml visbouillon
- 15 st bieslooksprieten
- 300 ml room
Paling
- 250 g gerookte paling gefileerd
Instructies
Asperges
- Schil de asperges en kook ze gaar in gezouten water. Neem ze uit de pan en laat afkoelen.
- Bewaar het aspergevocht.
- Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
Soep
- Verwarm de borden/soepkommen voor.
- Smelt de boter in een pan van 5 liter. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen en met een garde mengen.
- Laat de bloem en boter op zeer laag vuur garen tot het mengsel een beetje wit uitslaat en wat korrelig wordt. Nu op hoog vuur een klein beetje (200 ml) visbouillon toevoegen en krachtig roeren tot een gladde massa en vervolgens wederom een kleine hoeveelheid bouillon toevoegen en krachtig roeren tot een gladde massa enz., enz. tot alle bouillon en 750 ml van het kookvocht van de asperges is toegevoegd. Als de soep kookt, deze 30 min op laag vuur laten staan en daarna eventueel nog op smaak brengen. Passeer de soep en breng vlak voor het opdienen wederom aan de kook.
Paling
- Snijd de paling overdwars in reepjes van 5 mm.
Serveren:
- Serveer de soep en voeg geknipte bieslook, aspergestukjes, 5 reepjes paling en een scheut room toe.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Las Perdices Sauvignon Blanc