Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Risotto de coliflor con coliflor frita y virutas Manchegas

Nog geen beoordeling
Bloemkoolrisotto met gebakken bloemkool en Manchego schaafsel
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenSpaans
Trefwoord2022, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

 • 3 st little gem
 • 1 st bloemkool groot
 • 40 g boter
 • 1 el olijfolie
 • 2 st sjalotten
 • 1 teen knoflook
 • 275 g Arborio rijst
 • 800 ml kippenbouillon 700+100
 • 100 ml witte wijn
 • ca. 300 g oude Manchego
 • zout

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 risottoborden in de warmhoudkast.
 • Was de sla en zoek 12 mooie bladen uit, niet kreuken, moeten mooie kommetjes blijven. Dep voorzichtig droog en zeg apart tot gebruik. Snijd de bloemkool in roosjes en houd ca 10 van de dikste roosjes achter, snijd deze in 60 plakjes en zet deze apart. Kook de resterende bloemkoolroosjes zacht en pureer.
 • Breng de kippenbouillon aan de kook. Smelt de boter en olie in een pan met dikke bodem. Snipper de sjalotten en knoflook en fruit deze in de boter zachtjes tot ze glazig zijn, doe de rijst erbij en roer goed door zodat alle rijstkorrels rondom bedekt zijn met de boter/olie. Giet de witte wijn erbij en roer goed door. Giet nu steeds wat warme kippenbouillon erbij ( houdt 100 ml apart! )en roer tot al het vocht is opgenomen, ca 18 min. koken. Roer de bloemkoolpuree door de rijst en maak zo nodig op smaak met wat zout
 • Bak de 60 plakjes bloemkool goudbruin in een beetje olie en besprenkel ze met iets zeezout. Roer de gebakken bloemkoolplakjes voorzichtig door de risotto en roer tot slot de resterende 100 ml kippenbouillon erdoor.
 • Maak met behulp van een kaasschaaf krullen van de kaas.
 • Zorg dat de risotto goed heet is.

Serveren:

 • Leg in ieder bord een kommetje slablad, hierop een bergje bloemkoolrisotto en leg bovenop enkele kaaskrullen van de Manchego.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Lagrimas de Maria Temprenillo Rosado, Rioja Spanje