Ingrediënten
Tarte Tatin
- 4 st venkel in plakjes
- boter
- 3 tl venkelzaadjes
- 3 el suiker
- 12 plakjes bladerdeeg
- 50 ml Pernod
- zout peper
Coquilles St Jacques
- 18 st coquilles groot
- olijfolie
Garnering
- venkelgroen
Instructies
Tarte Tatin
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe boter in een koekenpan, voeg het venkelzaad en laat even bakken om de geuren goed vrij te laten komen. Schep de suiker erbij en laat even karamelliseren. Niet te lang, anders verbrandt het. Doe de venkel er bij en laat even meebakken. Voeg de Pernod toe en laat de venkel op een laag vuurtje zacht worden. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet 12 siliconenbakjes (van ca 8 cm) in. Leg er een laagje venkel in, doe er nog een vlokje boter op en dek af met een passend plakje bladerdeeg. Prik het bladerdeeg hier en daar in.
- Zet de schaaltjes 15-20 min in de oven tot het bladerdeeg een mooi bruin kleurtje heeft. Laat even afkoelen.
Coquilles St Jacques
- Zout en peper de coquilles en bak ze kort aan beide zijden in de grillpan met wat olie. Neem ze uit de pan en snijd ze doormidden in 2 gelijke plakjes.
Serveren:
- Stort het venkeltaartje op het bord (ligt dus ondersteboven) en leg 3 warme plakjes coquille op het taartje en garneer met wat venkelgroen.
Notities
WIJNSUGGESTIE
La Scolca gavi die gavi oro docg