Spaghetti met mosselen en Treviso-sla
Ingrediënten
Mosselen
- 4 kg verse mosselen netto ca 800 gr
- 2 stengels prei
- 2 st uien
- 500 ml witte huiswijn
- 5 teentjes knoflook
- 200 ml olijfolie
- 4 stronken Treviso-sla of bolletje rode sla
- 2 tl peperoncino-kruiden gedroogde rode peper
- 6 el bladpeterselie
- peper en zout
Spaghetti
- 600 g zwarte spaghetti
- zeezout
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 diepe borden in de warmhoudkast.
Mosselen
- Was en snij de prei. Snij de uien. Kook de mosselen in de witte wijn met de prei en uien. Schep de mosselen af en toe om en kook ze kort ( 5 à 6 min) tot de schelpen open zijn. Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelpen.
- Fruit de uitgeperste teentjes knoflook in de wok in de olijfolie op een laag vuur.
- Voeg de gekookte mosselen toe en warm ze op.
- Snijd de sla in grove stukjes en laat ze, samen met de peperoncino-kruiden ongeveer 2 min met de mosselen meebakken.
- Voeg de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Spaghetti
- Kook de spaghetti, al dente, in een grote pan met zeezout en kokend water.
- Giet de spaghetti goed af en meng deze door de mosselen.
Serveren:
- Serveer de spaghetti met de mosselen in de voorverwarmde, diepe borden.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Mezzacorona, Pinot Grigio Riserva. Trentino-Italië