Ingrediënten
- frituurolie
- 300 ml mayonaise
- ¾ tl wasabipasta
- 500 g ongebakken gekleurde kroepoek bij de toko te koop
- 3 zakjes mix voor tempura
- 300 g heilbot in 12 gelijke blokjes
- zout peper
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de olie in de frituurpan op 190 °C.
- Meng de wasabi door de mayonaise. Maal de kroepoek tot korrels in de keukenmachine. Bereid de tempuramix volgens de beschrijving op het pak. Bestrooi de heilbot met zout en peper.
- Haal de heilbotblokjes door de tempuramix en wentel ze daarna door de kroepoekkorrels. Frituur ze goudbruin in de olie. De kroepoek zwelt in de olie snel op en maakt de buitenkant heel krokant
Serveren:
- Steek een grote prikker in de heilbot en serveer de wasabimayonaise in een kommetje ernaast.
Deze amuse kan goed gecombineerd worden met de Gevulde courgetterolletjes
Notities
WIJNSUGGESTIE
Quincy Domaine de la Commander