Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gemarineerde mango met kokosroom en boudoirs

Nog geen beoordeling
Gemarineerde mango met kokosroom en boudoirs
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2023, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • spuitzak met glad spuitmondje, doorsnede 1-1 ½ cm.
  • bakpapier

Ingrediënten

Mango

  • 4 st rijpe mango’s
  • 2 st sinaasappels
  • 2 st citroenen
  • 4 el vloeibare honing

Kokosroom

  • 50 g gemalen kokos
  • 250 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker
  • 4 el kokoslikeur

Boudoirs

  • 6 st eieren eiwit en eidooier
  • 150 g fijne suiker 75+75
  • 75 g bloem
  • 75 g aardappelzetmeel
  • extra fijne suiker om te bestrooien
  • snuf zout

Garnering

  • ½ bos munt

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 dessertbordjes klaar. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mango

  • Pers de sinaasappels en de citroenen uit. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. In kom sinaasappelsap, citroensap en honing tot marinade roeren. Mangoblokjes erdoor scheppen. Afgedekt 60 min marineren.

Boudoirs

  • Zorg dat kommen en gardes goed schoon en vetvrij zijn Splits de eireren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker (75g) los. Doe de eiwitten en het zout in een andere kom en klop deze op met een mixer. Voeg geleidelijk de 75 g suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in gedeelten boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1-1 ½ cm doorsnede en spuit vingers van ca. 8 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Minimaal 24 stuks. Houd voldoende tussenruimte, de boudoirs rijzen nog.
  • Bestrooi de boudoirs aan bovenzijde met behulp van een theezeefje met extra fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af. Bak de boudoirs af in ca. 15 min tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de boudoirs na het afkoelen nog iets te zacht zijn, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster ca.4 min. terug in de oven.

Kokosroom

  • In droge koekenpan kokos in 2 min op laag vuur goudbruin roosteren. Schuif de kokos met spatel heen en weer om verbranden te voorkomen. Bewaar tot serveren. In schone kom de slagroom met poedersuiker en likeur lobbig kloppen.

Garnering

  • Knip 12 munttopjes en losse muntblaadjes voor de garnering.

Serveren:

  • Haal de mangoblokjes uit de marinade en rangschik ze op het dessertbordje. Besprenkel het bordje met 1 el marinade.
  • Schep 2 el geklopte room over de mango. Strooi de kokos over het gerecht. Garneer het geheel met munttopje en wat losse muntblaadjes en steek de twee boudoirs tussen de mangopartjes

Notities

WIJNSUGGESTIE
Daguet de Bertico Sémillon Moelleux, Sud-Ouest Frankrijk