Bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa
Ingrediënten
Ingrediënten :
- 12 takjes koriander
- 12 takjes peterselie
- 12 takjes tijm
- 12 takjes kervel
- 12 takjes munt
- 12 takjes dragon
- 36 sprieten bieslook
- 12 el olijfolie extra vergine
- 1 st citroen sap
- 3 el witte balsamicoazijn
- 36 st kerstomaatjes
- 3 st verse geitenkaasjes à 200 g
- 12 sneden meergranen brood eivormig bruin brood
- zout en peper
Instructies
Bereiding :
- Trek de blaadjes van de kruiden, snijd alle kruiden met de bieslook, fijn.
- Meng dit met de olijfolie, de balsamicoazijn en maak op smaak met een paar druppels citroen.
- Snijd de tomaatjes in vieren, verwijder vocht en pitjes
- Snijd het boerenbrood in 12 plakken en rooster de sneden goudbruin onder de salamander.
- Verdeel de geitenkaas over de sneden brood. Leg de kwartjes tomaat erop en schep met een lepel de dressing op de tomaat.
Serveren:
- Snijd de sneden door de helft en leg beide op een bordje.
- Bestrooi de bruschetta, vlak voor het opdienen, naar smaak, met zout en peper.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Riondo Prosecco, Verona-Veneto -Italië