Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse, Voorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten :

  • 12 takjes koriander
  • 12 takjes peterselie
  • 12 takjes tijm
  • 12 takjes kervel
  • 12 takjes munt
  • 12 takjes dragon
  • 36 sprieten bieslook
  • 12 el olijfolie extra vergine
  • 1 st citroen sap
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 36 st kerstomaatjes
  • 3 st verse geitenkaasjes à 200 g
  • 12 sneden meergranen brood eivormig bruin brood
  • zout en peper

Instructies

Bereiding :

  • Trek de blaadjes van de kruiden, snijd alle kruiden met de bieslook, fijn.
  • Meng dit met de olijfolie, de balsamicoazijn en maak op smaak met een paar druppels citroen.
  • Snijd de tomaatjes in vieren, verwijder vocht en pitjes
  • Snijd het boerenbrood in 12 plakken en rooster de sneden goudbruin onder de salamander.
  • Verdeel de geitenkaas over de sneden brood. Leg de kwartjes tomaat erop en schep met een lepel de dressing op de tomaat.

Serveren:

  • Snijd de sneden door de helft en leg beide op een bordje.
  • Bestrooi de bruschetta, vlak voor het opdienen, naar smaak, met zout en peper.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Riondo Prosecco, Verona-Veneto -Italië