Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Peren Spoom

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse, Spoom
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, december
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten:

  • 4 st stevige handperen
  • 40 g suiker
  • 15 g honing
  • 10 ml citroensap
  • 1000 ml appelcider

Instructies

Bereiding:

  • De peren schillen, in vieren verdelen en klokhuizen verwijderen.
  • Doe de peren met de suiker in een kleine pan en voeg zo veel water toe dat de peren bijna onderstaan.
  • Kook de peren zachtjes gedurende 30 min.
  • Neem de peren uit de pan en pureer ze samen met de honing, het citroensap en een beetje kookvocht in de keukenmachine. Draai er ijs van.

Serveren:

  • Doe in een champagneglas een klein bolletje perenijs en schenk er wat appelcider op. Serveer met een klein rietje.