Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote

Nog geen beoordeling
Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2013, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Bavarois

  • 6 blaadjes gelatine
  • 600 ml melk
  • 8 el amaretto
  • 4 st eieren gesplitst
  • 220 g suiker + 2 el extra
  • 400 ml slagroom
  • 200 g bitterkoekjes verkruimeld
  • neutrale olie

Bosbessencompote

  • 250 g bosbessen diepvries
  • 140 g geleisuiker
  • 12 bl munt

Instructies

Bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verhit de melk met de amaretto in een steelpan.
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige crème.
  • Schenk al roerend langzaam de hete melk erbij en schenk alles in een pan.
  • Verhit op matig vuur tot ongeveer 75°C tot de eierdooiers gaar zijn.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de dooiercrème.
  • Laat de dooiercrème afkoelen tot het gaat opstijven, maar het mengsel moet nog wel te roeren zijn.
  • Klop de eiwitten stijf met de eetlepels suiker.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Meng de slagroom en de eiwitten door de dooiercrème en spatel de koekjes door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 12 met neutrale olie ingesmeerde timbaaltjes en laat opstijven in de vriezer.

Bosbessencompote

  • Doe de bosbessen samen met de geleisuiker in een kleine steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
  • Laat een paar minuten zachtjes koken en roer even door.
  • Doe de compote over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur

Serveren:

  • Dompel de timbaaltjes kort in heet water. Maak de randen van de pudding voorzichtig los van de vorm met een mesje en stort de bavarois op borden.
  • Lepel voorzichtig wat bosbessencompote over de bavarois en maak af met een blaadje munt.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Amatus Dulce Monastrell Jumilla