Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote
Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote
Recept afdrukken
Ingrediënten
Bavarois
- 6 blaadjes gelatine
- 600 ml melk
- 8 el amaretto
- 4 st eieren gesplitst
- 220 g suiker + 2 el extra
- 400 ml slagroom
- 200 g bitterkoekjes verkruimeld
- neutrale olie
Bosbessencompote
- 250 g bosbessen diepvries
- 140 g geleisuiker
- 12 bl munt
Instructies
Bavarois
- Week de gelatine in koud water.
- Verhit de melk met de amaretto in een steelpan.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige crème.
- Schenk al roerend langzaam de hete melk erbij en schenk alles in een pan.
- Verhit op matig vuur tot ongeveer 75°C tot de eierdooiers gaar zijn.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de dooiercrème.
- Laat de dooiercrème afkoelen tot het gaat opstijven, maar het mengsel moet nog wel te roeren zijn.
- Klop de eiwitten stijf met de eetlepels suiker.
- Klop de slagroom lobbig.
- Meng de slagroom en de eiwitten door de dooiercrème en spatel de koekjes door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 met neutrale olie ingesmeerde timbaaltjes en laat opstijven in de vriezer.
Bosbessencompote
- Doe de bosbessen samen met de geleisuiker in een kleine steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
- Laat een paar minuten zachtjes koken en roer even door.
- Doe de compote over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur
Serveren:
- Dompel de timbaaltjes kort in heet water. Maak de randen van de pudding voorzichtig los van de vorm met een mesje en stort de bavarois op borden.
- Lepel voorzichtig wat bosbessencompote over de bavarois en maak af met een blaadje munt.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Amatus Dulce Monastrell Jumilla