Equipment
- Gebruik grote wijnglazen.
Ingrediënten
Crémantmengsel
- 3 st granaatappels voor 500 g pitjes
- 200 ml crémant =6 el. gebruiken van scroppino
Tiramisu
- 2 pakken “Roses des Reims” biscuits van Fossier Leonidas
- 500 g mascarpone
- 4 st eieren splitsen
- 375 ml slagroom
- 50 g suiker
Garnering:
- 15 g munt
- 1 st granaatappel voor 100 g pitjes
Instructies
Crémantmengsel
- Doe de granaatappelpitjes in een kom en giet de crémant erover, dek af met folie en zet in de koelkast.
Tiramisu
- Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop nog 7 min op hoge stand, totdat je mooie glanzende meringue hebt. Klop de slagroom stijf.
- Meng de mascarpone met de eierdooiers in een grote kom goed door elkaar. Spatel daar de slagroom zo luchtig mogelijk doorheen. Voeg dan de meringue toe en spatel dit ook heel voorzichtig doorheen. Het mengsel moet zo luchtig mogelijk blijven, dus niet te lang roeren.
- Haal het crémantmengsel uit de koelkast, giet door een vergiet en vang het vocht op.
- Zet de glazen klaar. Verkruimel boven ieder glas 1 Roses de Reimsbiscuit, verdeel er 1 el granaatappelpitjes over en giet hierover 1 el van de opgevangen crémant. Schep er een laagje mascarponecréme op. Herhaal dit alles, zodat ieder glas is voorzien van 2 rode laagjes en 2 witte laagjes.
- Let op:dat je wat granaatappelpitjes overhoudt om te garneren. Het crémantmengsel hoeft niet op. Het Roses des Reima biscuit moet niet te nat worden. Dek de glazen af met huishoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
Serveren:
- Garneer de glazen met wat granaatappelpitjes en een toefje munt.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Café de Paris Rosé, Zuid- Frankrijk