Ingrediënten
Rabarberroom
- 500 g rabarber
- 50 g suiker
- 250 ml slagroom
- 2 el gehakte gember
- zout
- gemberpoeder
Soezen
- 75 g boter
- 100 g bloem
- ½ tl zout
- 150 ml water
- 3 st eieren
- 1 st eiwit
Garnering
- 36 st aardbeien
- 200 g chocolade bitter
Instructies
Rabarberroom
- Trek de haren van de rabarber en snijd de stengels in kleine stukken. Met 50 g suiker en een weinig water in een paar minuten tot moes koken. Eventueel met allesbinder wat binden. Laat afkoelen.
- De slagroom stijf kloppen en 2 el gehakte gember toevoegen. Uitgelekte rabarber toevoegen. Het geheel moet een stevige substantie worden. Op smaak maken met eventueel nog wat suiker, zout en gemberpoeder.
Soezen
- Doe water, boter, suiker en een mespunt zout in een pan en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Goed roeren. Zet de pan op een middelhoog vuur en roer tot het mengsel in één massa loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur.
- Roer één voor één de eieren door het beslag en laat een zachte, glanzende massa ontstaan. Laat het beslag niet te slap worden.
- Vul een spuitzak met een kleine, ronde spuitmond en spuit 1 ½ cm hoge bergjes op een beboterde bakplaat. Houd een flinke tussenruimte aan. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt eiwit. Bak de soezen in een op 220 °C voorverwarmde oven, gedurende ca 20 min tot ze goudbruin en in omvang verdubbeld zijn. Zet de oven uit en laat de soezen ca 10 min in een half geopende oven staan. Laat ze afkoelen.
- Maak in de afgekoelde soezen als vulopening een klein gaatje in de onderkant en vul nu de soezen met de rabarberroom.
Garnering
- Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat enigszins afkoelen. Doop de aardbeien in de lauwwarme chocolade en laat ze uitlekken.
Serveren
- Schik op elk bordje een soes met 3 aardbeien en nappeer de resterende chocolade over het bord.