Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken
Pasta met garnalen en macadamia pesto

Pasta met garnalen en macadamia pesto

Nog geen beoordeling
Pasta met garnalen en macadamia pesto
Recept afdrukken
GangTussengerecht, Voorgerecht
KeukenItaliaans, Mediterraan
Trefwoord2023, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Pesto

  • 60 g basilicum
  • 15 g bieslook
  • 15 g bladpeterselie
  • 60 g Parmezaan
  • 100 ml macadamia olie evt. olijfolie vergine
  • 1 st citroen
  • 3 tn knoflook
  • 80 g licht geroosterde macadamianoten

Pasta

  • 300 g verse spaghetti uit het koelvak
  • 3 el olijfolie classic
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 500 g rauwe ongepelde garnalen middel

Garnering

  • 15 g bladpeterselie
  • 265 g gemarineerde feta blokjes in olie
  • zout en peper

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 risottoborden in de warmhoud kast.

Pesto

  • Rasp de Parmezaan grof. Pers de citroen. Hak de knoflooktenen fijn en hak de macadamianoten grof. Knip de bladpeterselie en de bieslook (elk 2 el). En neem ca. 60 g basilicumblad. Doe de geknipt peterselie, geknipte bieslook, het basilicumblad, Parmezaan, macadamia olie, 2 tl citroensap, knoflook en macadamia noten in een keukenmachine. Voeg wat peper en zout toe en mix tot een pesto. Proef en voeg zonodig extra peper en zout toe. Schep de pesto in een bakje en dek af met folie. Zet in de koelkast tot gebruik.

Pasta

  • Pel de garnalen, verwijder darmkanaal en laat de staartjes eraan. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen al omscheppend ca 2 -3 min. Neem de garnalen uit de pan en droog ze met keukenpapier en zet apart. Halveer de tomaatjes
  • Kook de pasta volgens het voorschrift beetgaar.
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en bestrooi met peper en zout en roer 2-3 min tot ze zachter worden. Voeg de gebakken garnalen toe en verwarm ca 1 min.
  • Direct na afgieten pasta wordt deze met de pesto toegevoegd aan de koekenpan. Schep alles goed door elkaar.

Garnering

  • Scheur de peterselieblaadjes. Laat de fetablokjes uitlekken en zet klaar voor gebruik.

Serveren:

  • Verdeel de inhoud van de koekenpan over de 12 borden en bestrooi met de fetablokjes en garneer met wat peterselieblaadjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE