Doe boter en olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de fijngesneden sjalotten samen met de kerrie en wat gemalen zeezout.
Voeg de geraspte citroenschil toe en 1¾ van de gewassen sla. (houd ¼ van een krop sla over voor de garnering) Laat de sla op hoog vuur slinken en blus af met de wijn.
Voeg de bouillon, de room en de crème fraîche toe en laat met de deksel op de pan verder garen (10 min).
Doe nu het geheel in de blender en maal zo fijn mogelijk.
Passeer de soep, met behulp van een ronde opscheplepel, door een fijne zeef.
Snijd de korsten van het brood en smeer de sneetjes onder en boven licht in met olijfolie.
Bak de sneetjes om en om in een grote koekenpan en laat de sneetjes drogen op keukenpapier.
Serveren:
Beleg 1 sneetje gebakken casino met een paar korreltjes zeezout, wat kleine blaadjes sla en wat snippers Parmezaan.
Snijd doormidden en serveer apart bij een diep bord slasoep.