Slasoep
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 30 g roomboter
- 30 ml olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 4 st sjalot
- zeezout
- 2 st krop sla
- 1 st citroen geraspt
- 800 ml kippenbouillon
- 250 ml witte wijn
- 500 ml room
- 125 ml crème fraîche
- 12 st casinobrood sneetjes
- 60 g Parmezaan snippers
Instructies
Slasoep
- Doe boter en olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de fijngesneden sjalotten samen met de kerrie en wat gemalen zeezout.
- Voeg de geraspte citroenschil toe en 1¾ van de gewassen sla. (houd ¼ van een krop sla over voor de garnering) Laat de sla op hoog vuur slinken en blus af met de wijn.
- Voeg de bouillon, de room en de crème fraîche toe en laat met de deksel op de pan verder garen (10 min).
- Doe nu het geheel in de blender en maal zo fijn mogelijk.
- Passeer de soep, met behulp van een ronde opscheplepel, door een fijne zeef.
- Snijd de korsten van het brood en smeer de sneetjes onder en boven licht in met olijfolie.
- Bak de sneetjes om en om in een grote koekenpan en laat de sneetjes drogen op keukenpapier.
Serveren:
- Beleg 1 sneetje gebakken casino met een paar korreltjes zeezout, wat kleine blaadjes sla en wat snippers Parmezaan.
- Snijd doormidden en serveer apart bij een diep bord slasoep.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Piqueroque Côtes de Provence Rosé