Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Slasoep

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 30 g roomboter
  • 30 ml olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 st sjalot
  • zeezout
  • 2 st krop sla
  • 1 st citroen geraspt
  • 800 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml room
  • 125 ml crème fraîche
  • 12 st casinobrood sneetjes
  • 60 g Parmezaan snippers

Instructies

Slasoep

  • Doe boter en olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de fijngesneden sjalotten samen met de kerrie en wat gemalen zeezout.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe en 1¾ van de gewassen sla. (houd ¼ van een krop sla over voor de garnering) Laat de sla op hoog vuur slinken en blus af met de wijn.
  • Voeg de bouillon, de room en de crème fraîche toe en laat met de deksel op de pan verder garen (10 min).
  • Doe nu het geheel in de blender en maal zo fijn mogelijk.
  • Passeer de soep, met behulp van een ronde opscheplepel, door een fijne zeef.
  • Snijd de korsten van het brood en smeer de sneetjes onder en boven licht in met olijfolie.
  • Bak de sneetjes om en om in een grote koekenpan en laat de sneetjes drogen op keukenpapier.

Serveren:

  • Beleg 1 sneetje gebakken casino met een paar korreltjes zeezout, wat kleine blaadjes sla en wat snippers Parmezaan.
  • Snijd doormidden en serveer apart bij een diep bord slasoep.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Piqueroque Côtes de Provence Rosé