Doe 2 el olie in een koekenpan en fruit hierin eerst de fijn gesneden sjalotjes en voeg op het laatst de fijngesneden knoflook toe. Zet apart en laat afkoelen.
Pel de tijgergarnalen. Snijd ze fijn en maak ze aan met peper en een klein beetje zout en de afgekoelde gefruite ui en knoflook.
Neem een plakje ontbijtspek en beleg hiermee de binnenkant van een ronde metalen vorm van 4 cm. doorsnee. Vul de vorm met de garnalentartaar en druk het geheel voorzichtig uit de vorm (gebruik passende stamper, zie foto). Herhaal dit 24 maal. Zet apart.
Bak de garnalenmedaillons, kort voor het opdienen, in wat olijfolie net gaar. Boven en onder en even op de spekkantjes.
Limoenspaghettini
Rasp 100 g Parmezaan in een kom en voeg hier de rasp van 1 limoen, het sap van een halve limoen, 2 eidooiers en 200 ml room aan toe. Roer goed door elkaar.
Schaaf van de 50 g Parmezaan krullen met de kaasschaaf of dunschiller. Zet apart.
Kook de spaghettini in ruim gezouten water tot “al dente”. Giet ze af in een zeef en spoel met WARM water. Doe de spaghettini terug in de pan en voeg het room/limoenmengsel toe en verwarm tot de eigelen een lichte binding geven.
Prei en zeekraal
Snijd de prei in reepjes van 7 cm en kook ze in de kippenbouillon net gaar. Giet ze af en doe terug in de pan met een klont boter en breng op temperatuur. De zeekraal wassen en de houtige stukjes verwijderen. Blancheer de zeekraal kort in ONgezouten water. Giet af en houd warm.
Serveren:
Leg op ieder bord een klein bedje prei en daarop de 2 garnalenmedaillons. Leg er naast een nestje spaghettini en versier dit met wat zeekraal en wat Parmezaankrullen.
Notities
WIJNSUGGESTIEKiwi Sauvignon Blanc, Frankrijk Loire Licht geel van kleur. Een intense geur van kruisbessen en tropisch fruit. Vergelijkbaar met de stijl van een goede Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Aangenaam frisse zuren die goed in balans zijn met het aanwezige fruit.