Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote
Nog geen beoordeling
Bitterkoekjesbavarois met bosbessencompote
Recept afdrukken
Gang
Dessert
Keuken
Mediterraan
Trefwoord
2013, maart
Porties
12
Auteur
Menucommissie CCR
Ingrediënten
Bavarois
6
blaadjes gelatine
600
ml
melk
8
el
amaretto
4
st
eieren
gesplitst
220
g
suiker + 2 el extra
400
ml
slagroom
200
g
bitterkoekjes
verkruimeld
neutrale olie
Bosbessencompote
250
g
bosbessen
diepvries
140
g
geleisuiker
12
bl munt
Instructies
Bavarois
Week de gelatine in koud water.
Verhit de melk met de amaretto in een steelpan.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige crème.
Schenk al roerend langzaam de hete melk erbij en schenk alles in een pan.
Verhit op matig vuur tot ongeveer 75°C tot de eierdooiers gaar zijn.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de dooiercrème.
Laat de dooiercrème afkoelen tot het gaat opstijven, maar het mengsel moet nog wel te roeren zijn.
Klop de eiwitten stijf met de eetlepels suiker.
Klop de slagroom lobbig.
Meng de slagroom en de eiwitten door de dooiercrème en spatel de koekjes door het beslag.
Verdeel het beslag over de 12 met neutrale olie ingesmeerde timbaaltjes en laat opstijven in de vriezer.
Bosbessencompote
Doe de bosbessen samen met de geleisuiker in een kleine steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
Laat een paar minuten zachtjes koken en roer even door.
Doe de compote over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur
Serveren:
Dompel de timbaaltjes kort in heet water. Maak de randen van de pudding voorzichtig los van de vorm met een mesje en stort de bavarois op borden.
Lepel voorzichtig wat bosbessencompote over de bavarois en maak af met een blaadje munt.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Amatus Dulce Monastrell Jumilla