2blikjes croissantdeeg voor 6 croissants per blikje
poedersuiker
100glemoncurd
250gaardbeien
20grboter
Mascarpone –aardbeienijs
400gaardbeien
250gmascarpone
125gpoedersuiker
200mlmelk
2steiwittenapart gehouden bij de forelcrèmesoep
Aardbeiencoulis
400gdiepvries aardbeien
100gbasterdsuikerwitte
20blaadjes munt
Garnering
12blaadjes munt
poedersuiker
Instructies
Bereiding:
Warm de oven voor op 180 °C hetelucht
Kaneelsuiker
Meng 100 g kristalsuiker en 10 g kaneel tot kaneelsuiker.
Cruffins
Vet de 12 holtes van een siliconen muffinvorm in met boter en bestrooi de holtes met kaneelsuiker. Snijd de aardbeien in plakken.
Breek de croissant blikjes open en rol het deeg uit en verdeel het in 6 rechthoeken (laat steeds 2 driehoeken aan elkaar). Snijd de rechthoeken in de lengte doormidden zodat je 2 smalle repen krijgt, snijd hier 5 cm. vanaf voor de bodem. Bestrijk het deeg met een laagje lemoncurd en daarop de aardbeien met wat kaneelsuiker, rol op, plak de bodem eronder en plaats de cruffin in de bakvorm. Het wordt een soort bolus met aardbeien. Bak de cruffins
15 -20 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
Mascarpone –aardbeienijs
Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Klop de mascarpone met poedersuiker en melk tot een romig mengsel. Roer de aardbeienpuree erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Draai hiervan ijs in de ijsmachine. Bewaar in de diepvries tot gebruik.
Aardbeiencoulis
Snijd de munt heel fijn. Pureer de aardbeien met de suiker en de munt. Zet koel weg.
Serveren
Maak in het midden van een rond bord een spiegel van de coulis.
Zet daarop de cruffin met aan beide zijden een klein bolletje ijs, versierd met een stukje aardbei en een blaadje munt strooi over het geheel wat poedersuiker.
Notities
WIJNSUGGESTIECasa Coller Chardonnay, Casa Coller Spumante Brut Magnum, Italië-Verona-Veneto