250gblauwe kaas b.v. roquefort of Hollandse blauwe geitenkaas
Rozemarijnkoekjes
200gbloem
90gboter
90gpoedersuiker
2steierdooier
3tlrozemarijnnaaldjeszeer fijn gehakt
2elrozemarijnnaaldjesheel
Instructies
Kersen in rode wijnsiroop
Kook de wijn met de suiker en de takjes rozemarijn in een pan met dikke bodem in tot er
3 dl. van over is. Zeef de takjes rozemarijn uit de siroop
Los het aardappelmeel op in het water en voeg het al roerende toe aan de rode wijnsiroop zodat deze licht bindt. Doe de kersen bij de siroop en verwarm ze
Clafoutis
Verwarm de oven voor op 180 °C .
Beboter een ovenschaal of bakvorm en bestuif hem met bloem. Klop de eieren met de suiker en het zout tot een lichtgele, dikke massa. Zeef er de gemalen amandelen en de bloem boven.
Schep dit door elkaar en roer de crème fraîche en de melk erdoor.
Strooi de kersen in de vorm en verdeel ze gelijkmatig over de bodem.
Schenk het beslag over de kersen en bak de clafoutis 30-40 min. Of tot hij goudbruin en stevig is.
Kersen met kaas
Was de kersen laat de steeltjes er aan zitten
Verdeel de kaas in 12 stukjes.
Rozemarijnkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 °C
Doe de boter, bloemen poedersuiker in een keukenmachine en draai tot er kruimels ontstaan. Voeg het ei en de fijngehakte rozemarijn toe en draai tot een soepel deeg.
Laat het deeg in folie minstens 15 min. in de koelkast rusten.
Rol daarna het deeg uit en maak er mooie vormpjes van. Bak de koekjes in ca. 15 min. lichtbruin. Strooi er halverwege de hele rozemarijn naalden over.
Serveren:
Gebruik een langwerpig bord.
Doe de kersen in siroop in een sierlijk glaasje en strooi er de zeer fijngehakte rozemarijn over. Snij de clafoutis in stukken en strooi er wat poedersuiker over.
Zet het glas, de kaas met kersen en de clafoutis in de lengte over het bord en verdeel de koekjes daar tussen.
Notities
WIJNSUGGESTIEMas de Mas de Maury, Lanquedoc- Frankrijk Dieppaarse kleur met granaatrode nuances. Donker fruit en specerijen. Rijk en vol met zachte tannines. Zoet middenpalet. Uitstekende lengte.