12ronde stekers met een doorsnede van 6 cm en een hoogte van 3 cm.
Instructies
Bereiding:
Ovens voorverwarmen op 160 °C en 180 °C. Zet 12 borden in de warmhoudkast.
Taartje
Leg 2 x 2 vellen filodeeg, met wat gesmolten boter ertussen, op elkaar. Steek 12 rondjes uit het filodeeg met de ronde steker. Bestrijk ze met eierdooier en bestrooi ze met sesamzaad. Leg de rondjes op een met vetvrij papier bedekte bakplaat. Dek ze af met vetvrij papier. Leg er een siliconematje op, zodat ze bij het afbakken plat blijven.
Bak de rondjes 5 min op 180 °C totdat ze krokant zijn.
Spitskool
Snijd de spitskool in zeer fijne julienne.
Zet de room op met kerrie en kummelzaad en kook langzaam in tot de room gaat hangen. Voeg de spitskool toe. Breng op smaak met peper en zout. Blijf roeren tot de kool gaar is.
Saus
Warm 1 tl kerrie in de olijfolie. Breng op smaak met de balsamico azijn en peper en zout.
Langoustines
Pel de langoustine, verwijder het darmkanaal en halveer ze. Bak op het laatste moment in 5 sec de langoustines in olijfolie in een hete tefalpan.
Serveren:
Plaats op een bord de ring met een doorsnede van 6 cm en een hoogte van 3 cm. Vul de ring met de kool. Plaats daarop 4 langoustinehelften in een rondje. Verwijder de ring. Leg het filorondje als een dekseltje op de langoustines. Lepel de saus eromheen. Garneer met de shisopurple.
Notities
WIJNSUGGESTIEPicpoul de Pinet Frankrijk-Lanquedoc-Rousillon Helder geel van kleur, met een zeer levendige sprankeling. In de geur elementen van bloemen, citrus, anijs en venkel. De smaak wordt gedomineerd door frisse zuren en opvallende mondvulling. De afdronk is lang.