Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Eierschwammerl-Gröstl - Gröstl met cantharellen en kwartelei

Nog geen beoordeling
Gerechten uit de Oostenrijkse keuken
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenOostenrijk
Trefwoord2019, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • RVS ringen van 6 cm

Ingrediënten

Gröstl

  • 50 g boter
  • 100 g plakjes katenspek
  • 2 st uien
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 500 g cantharellen
  • 1 snufje gedroogde majoraan
  • peper en zout

Garnering

  • 1 bosje platte peterselie
  • 12 st kwarteleitjes

Instructies

Bereiding:

  • Kleine ronde borden in de warmhoudkast zetten.

Gröstl

  • Aardappels schillen, in dunne plakjes snijden, wassen en drogen.
  • Snipper de uien fijn en snijd de plakjes katenspek in heel fijne stukjes. Bak ze samen op een matig vuurtje in de boter tot de uien glazig zijn. Aardappel plakjes erbij doen en goed omscheppen. Dit alles 10 min zachtjes bakken. Regelmatig omscheppen!!
  • Maak met een zacht borsteltje de cantharellen schoon. Die gaan na de 10 min ook in de pan bij de aardappelen, ui en spek. Nu deksel op de pan en 10 min, met deksel op de pan, op een matig vuur en regelmatig omscheppen, laten garen.
  • Het aardappelmengsel naar smaak kruiden met zout, peper en majoraan. Goed omscheppen en even laten rusten.

Garnering

  • Hak de peterselie zeer fijn en bewaar tot serveren.
  • Bak de kwarteleitjes. Tip: gebruik de poffertjespan.

Serveren:

  • Plaats op de kleine ronde borden ringen van 6 cm en vul ze met het aardappelmengsel, beetje aandrukken. Het kwarteleitje er bovenop leggen. En de borden en Gröstl bestrooien met de fijngehakte peterselie.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Castel Firmian Pinot Grigio, Alto Adige Zuid Tirol Italië