Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Haring met rode bietengelei

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

  • 500 ml rode bietensap
  • 12 st haringen
  • agar agarpoeder
  • 100 ml crème fraîche
  • 12 st blauwe bloemen boragebloemetjes
  • 30 ml Aquavit
  • zout peper

Instructies

Bereiding:

  • Kook het bietensap, breng op smaak met zout en peper en bind het met wat agar agarpoeder ( zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Kook het geheel nog even door en laat afkoelen tot het is opgesteven. Controleer de haringen op achtergebleven graatjes. Maak de crème fraîche aan met zout, peper en Aquavit.

Serveren:

  • Leg de haring op het bord. Schep aan de ene kant wat bietengelei en aan de andere kant wat crème fraîche. Bestrooi het geheel met de boragebloemetjes of decoreer met een enkele bloem.

Tip:

  • serveer de crème fraîche op een amuselepel

Notities

WIJNSUGGESTIE
Tio Pepe Gonzaless Byass Fino Muy Seco