Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Haring met rode bietengelei

Geplaatst op door beheerder

Haring met rode bietengelei

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, augustus
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

  • 500 ml rode bietensap
  • 12 st haringen
  • agar agarpoeder
  • 100 ml crème fraîche
  • 12 st blauwe bloemen boragebloemetjes
  • 30 ml Aquavit
  • zout peper

Instructies

Bereiding:

  • Kook het bietensap, breng op smaak met zout en peper en bind het met wat agar agarpoeder ( zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Kook het geheel nog even door en laat afkoelen tot het is opgesteven. Controleer de haringen op achtergebleven graatjes. Maak de crème fraîche aan met zout, peper en Aquavit.

Serveren:

  • Leg de haring op het bord. Schep aan de ene kant wat bietengelei en aan de andere kant wat crème fraîche. Bestrooi het geheel met de boragebloemetjes of decoreer met een enkele bloem.

Tip:

  • serveer de crème fraîche op een amuselepel

Notities

WIJNSUGGESTIE
Tio Pepe Gonzaless Byass Fino Muy Seco

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required