Haring met rode bietengelei
Ingrediënten
- 500 ml rode bietensap
- 12 st haringen
- agar agarpoeder
- 100 ml crème fraîche
- 12 st blauwe bloemen boragebloemetjes
- 30 ml Aquavit
- zout peper
Instructies
Bereiding:
- Kook het bietensap, breng op smaak met zout en peper en bind het met wat agar agarpoeder ( zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Kook het geheel nog even door en laat afkoelen tot het is opgesteven. Controleer de haringen op achtergebleven graatjes. Maak de crème fraîche aan met zout, peper en Aquavit.
Serveren:
- Leg de haring op het bord. Schep aan de ene kant wat bietengelei en aan de andere kant wat crème fraîche. Bestrooi het geheel met de boragebloemetjes of decoreer met een enkele bloem.
Tip:
- serveer de crème fraîche op een amuselepel
Notities
WIJNSUGGESTIE
Tio Pepe Gonzaless Byass Fino Muy Seco