Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Chocoladetaartje

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • 12 siliconevormpjes
  • bakspray

Ingrediënten

Chocoladetaart

  • 250 g pure chocolade 72% of hoger
  • 8 st eieren
  • 180 g suiker
  • 180 ml olijfolie extra vierge
  • 110 g bloem
  • 20 g maizena

Kersensaus

  • 1 st vanillestokje
  • 1 pt kersen op sap 350 ml, uitlekgewicht 175 g
  • 70 ml kersensap
  • 4 st takjes munt
  • 30 g honing
  • 30 ml kersenlikeur

Sinaasappelschijfjes

  • 2 st handsinaasappelen
  • 50 ml olijfolie extra vierge

Yoghurt

  • 170 g Griekse yoghurt
  • 20 g poedersuiker
  • 20 g cacaopoeder

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht.

Chocoladetaart

  • Smelt de chocolade au bain Marie in een schaaltje boven een pan bijna kokend water.
  • Vet de siliconenvormpjes licht in met bakspray. Klop met een mixer de suiker en de eieren licht en luchtig (5 min) Schenk de 180 ml fijne olijfolie er bij en klop nog even door. Meng de bloem en de maizena met een spatel luchtig door het eiermengsel. Meng nu met een spatel een klein deel van het eiermengsel door de gesmolten chocolade en stort dit terug bij de rest van het eiermengsel. Meng goed en stort de mousse in de siliconevormpjes. Zet apart in de koeling.

Kersensaus

  • Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Controleer de kersen op eventueel aanwezige pitten. Doe de kersen samen met het merg uit een vanillestokje, 70 ml kersensap, de honing en 4 takjes munt in een pannetje en breng aan de kook. Laat het vocht een beetje verdampen. Verwijder de munttakjes, voeg de kersenlikeur toe en mix de kersen met een staafmixer. Zet apart.

Sinaasappelolie en -schijfjes

  • Rasp de schil met een fijne Microplanerasp van de sinaasappel en meng dit met 50 ml fijne olijfolie tot sinaasappelolie. Zet apart. Snijd de schil van de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.

Yoghurt

  • Meng de Griekse yoghurt met de poedersuiker en de cacaopoeder. Zet apart.

Tot slot

  • Bak de chocolade taartjes af in ca 12 min in de voorverwarmde hetelucht oven.
  • (Het is de bedoeling dat de buitenkant van het taartje gaart en de binnenkant vloeibaar blijft.)

Serveren:

  • Haal een mesje langs de buitenwand van het taartje en stort het taartje op een bord. Versier met een lepeltje yoghurt, wat sinaasappelschijfjes, de kersensaus en wat druppels sinaasappelolie.