Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Glaasje avocadocrème

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse
KeukenSpaans
Trefwoord2018, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Avocado

  • 5 st avocado rijp
  • 2 st citroen sap
  • 4 bolletjes gekonfijte gember

Aardappel

  • 4 st aardappels

Gerookte bokking

  • 2 st gerookte bokking

Slagroom

  • 200 ml slagroom
  • olie om te frituren

Instructies

Avocado

  • Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, snijd het vruchtvlees van 4 avocado’s in grove stukken en meng dit met een gedeelte van het citroensap. Snijd de overgebleven avocado in brunoise en meng dit ook met wat citroensap. Zet dit apart voor de garnering.
  • Meng het mengsel van de 4 avocado’s en de fijngehakte gember met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, citroensap en peper en zet afgedekt weg in de koeling.

Aardappel

  • Verhit de frituurolie tot 170 °C.
  • Schil de aardappels en snij ze in flinterdunne reepjes/lucifers (mandoline). Spoel de reepjes goed af en droog ze zorgvuldig.

Gerookte bokking

  • Fileer de bokking, verwijder vel, graten en overtollig vet. Snijd in brunoise.

Slagroom

  • Klop de slagroom lobbig en breng op smaak met zout, peper, citroensap en wat gembernat.

Kort voor het uitserveren

  • Doe de avocadocrème in een spuitzak.
  • Frituur de aardappel reepjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de lobbige slagroom met de avocadobrunoise

Serveren:

  • Plaats de sherry glazen op een bordje. Verdeel de avocadocrème over de sherryglazen. Leg hierop de brunoise van bokking. Schenk het slagroommengsel erover en garneer met de gefrituurde aardappelreepjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Mil’s Aroma’s Merseguera Sauvignon Blanc, Spanje Castile la Mancha