Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Luchtige chocoladetaart met kopje espresso

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
Trefwoord2017, juli
Porties12
AuteurMenucommisie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 150 g pure chocolade
  • 150 g roomboter
  • 5 st eieren
  • 150 g suiker
  • 37 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el amaretto
  • 75 g amandelen
  • 75 g walnoten
  • 75 g rozijnen
  • poedersuiker
  • taartvorm van 24 cm doorsnede
  • espresso of koffie.
  • glaasjes amaretto

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C Vet de taartvorm in.
  • Hak de amandelen en walnoten grof met een koksmes. Was de rozijnen in een zeef en droog ze. Voeg toe aan de notenmix.
  • Smelt de pure chocolade samen met de roomboter au-bain marie,
  • Vervolgens laten afkoelen in een bak met koud water.
  • Splits het eigeel van het eiwit van de 5 eieren.
  • Meng het eigeel door de suiker met een handmixer.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het eigeelmengsel en de likeur.
  • Daarna de grof gemalen notenmix met rozijnen erdoor spatelen.
  • Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe.
  • Het eiwit goed stijfkloppen en als laatste er doorheen spatelen.
  • Giet het mengsel in de ingevette taartvorm.
  • Zet de taart 25 min in de oven, iets onder het midden.
  • Prik er, na de baktijd, met een satéprikker in. De taart moet er iets aan blijven kleven. Dan is het goed.
  • Uit de oven, laten afkoelen, uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.
  • Espresso of koffie maken

Serveren:

  • De taart in stukjes snijden en serveren op de taartbordjes met een kopje espresso of koffie en een glaasje amaretto.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Amaretto di Saronno