Luchtige chocoladetaart met kopje espresso
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 150 g pure chocolade
- 150 g roomboter
- 5 st eieren
- 150 g suiker
- 37 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el amaretto
- 75 g amandelen
- 75 g walnoten
- 75 g rozijnen
- poedersuiker
- taartvorm van 24 cm doorsnede
- espresso of koffie.
- glaasjes amaretto
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C Vet de taartvorm in.
- Hak de amandelen en walnoten grof met een koksmes. Was de rozijnen in een zeef en droog ze. Voeg toe aan de notenmix.
- Smelt de pure chocolade samen met de roomboter au-bain marie,
- Vervolgens laten afkoelen in een bak met koud water.
- Splits het eigeel van het eiwit van de 5 eieren.
- Meng het eigeel door de suiker met een handmixer.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het eigeelmengsel en de likeur.
- Daarna de grof gemalen notenmix met rozijnen erdoor spatelen.
- Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe.
- Het eiwit goed stijfkloppen en als laatste er doorheen spatelen.
- Giet het mengsel in de ingevette taartvorm.
- Zet de taart 25 min in de oven, iets onder het midden.
- Prik er, na de baktijd, met een satéprikker in. De taart moet er iets aan blijven kleven. Dan is het goed.
- Uit de oven, laten afkoelen, uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.
- Espresso of koffie maken
Serveren:
- De taart in stukjes snijden en serveren op de taartbordjes met een kopje espresso of koffie en een glaasje amaretto.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Amaretto di Saronno