Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Crème van citroen en honing

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • rammequins (kleine ovenschaaltjes)

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 850 ml slagroom
  • 150 g honing
  • 100 g suiker
  • 4 st citroen sap

Gemberkoekjes

  • 175 g licht bruine basterdsuiker
  • 4 el golden syrup
  • 1 st ei
  • 1 ½ tl gemberpoeder
  • 350 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 tl bakpoeder baking soda

Garnering

  • 2 bakjes frambozen

Instructies

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 180 °C. Zet de ramequins in de vriezer.
  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  • Laat de slagroom, honing en suiker in een pan aan de kook komen en vervolgens doorroeren totdat de suiker is opgelost. Gas laag en ca 3 min zachtjes laten doorkoken.
  • Pan van het vuur af en eerst de uitgeknepen gelatineblaadjes er doorroeren en dan het citroensap. De verkregen massa door een zeef in een kom doen. Vervolgens koud roeren op ijs (eventueel in 2 delen).
  • De ramequins vullen en in de koeling plaatsen (of eerst even in de diepvries en aansluitend in de koeling).

Gemberkoekjes

  • De bloem, boter, gemberpoeder en de bakpoeder in een schaal met de hand mengen tot het korrelig is. Dan de suiker, siroop en het ei erbij en mengen tot een stevig deeg ontstaat.
  • Op een goed bebloemde ondergrond uitrollen tot ong. 5 mm dikte en 12 rondjes uitsteken.
  • Op een bakblik met bakpapier ongeveer 7 min of tot goudbruin in de oven laten bakken.
  • Vervolgens laten afkoelen.

Serveren:

  • Plaats de ramequin op een bordje, drapeer de frambozen hierover en leg het gemberkoekje ernaast.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Jordan Mellifera Noble Riesling, Zuid-Afrika - Stellenbosch