Crème van citroen en honing
Equipment
- rammequins (kleine ovenschaaltjes)
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 2 blaadjes gelatine
- 850 ml slagroom
- 150 g honing
- 100 g suiker
- 4 st citroen sap
Gemberkoekjes
- 175 g licht bruine basterdsuiker
- 4 el golden syrup
- 1 st ei
- 1 ½ tl gemberpoeder
- 350 g bloem
- 100 g boter
- 1 tl bakpoeder baking soda
Garnering
- 2 bakjes frambozen
Instructies
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180 °C. Zet de ramequins in de vriezer.
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
- Laat de slagroom, honing en suiker in een pan aan de kook komen en vervolgens doorroeren totdat de suiker is opgelost. Gas laag en ca 3 min zachtjes laten doorkoken.
- Pan van het vuur af en eerst de uitgeknepen gelatineblaadjes er doorroeren en dan het citroensap. De verkregen massa door een zeef in een kom doen. Vervolgens koud roeren op ijs (eventueel in 2 delen).
- De ramequins vullen en in de koeling plaatsen (of eerst even in de diepvries en aansluitend in de koeling).
Gemberkoekjes
- De bloem, boter, gemberpoeder en de bakpoeder in een schaal met de hand mengen tot het korrelig is. Dan de suiker, siroop en het ei erbij en mengen tot een stevig deeg ontstaat.
- Op een goed bebloemde ondergrond uitrollen tot ong. 5 mm dikte en 12 rondjes uitsteken.
- Op een bakblik met bakpapier ongeveer 7 min of tot goudbruin in de oven laten bakken.
- Vervolgens laten afkoelen.
Serveren:
- Plaats de ramequin op een bordje, drapeer de frambozen hierover en leg het gemberkoekje ernaast.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Jordan Mellifera Noble Riesling, Zuid-Afrika - Stellenbosch