Garnalen koekje met komkommerpickles en koriandercrème
Geïnspireerd door de examenmenu’s van Frank van Lier en Rob Versloot
Recept afdrukken
Ingrediënten
Garnalenkoekje
- 4 el geraspte kokos
- 150 g bloem
- 2 st eieren
- 250 ml kokosmelk
- 600 g Noorse garnalen
- 4 st lente-uitjes
- zonnebloemolie
- zout
Komkommerpickles
- 1 st komkommer
- 1 st sjalot
- ½ st rode peper
- 2 el rijstazijn
- 1 el gembersiroop
- 1 el chilisaus
- zout
Koriandercrème
- 2 el korianderblaadjes
- 100 g crème fraîche
- 50 g mayonaise
- ½ el gembersiroop
- ½ el chilisaus
- peper zout
Instructies
Garnalenkoekje
- Rooster de geraspte kokos in een droge pan goudbruin. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Voeg de geklutste eieren en de kokosmelk toe.
- Roer tot een glad mengsel. Roer de kokos, garnalen en de fijngesneden lente-uitjes erdoorheen. Laat het beslag rusten.
- Kort voor het uitserveren: Verhit op een middelhoog vuur een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de garnalen koekjes in 2 à 3 min. per kant lichtbruin. Houd ze warm in de warmhoudkast.
Komkommerpickles
- Schil de komkommer, verwijder pitjes en snijd de komkommer klein (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de peper heel fijn (verwijder de pitjes). Meng komkommer, zout, sjalot,
- rode peper, rijstazijn, gembersiroop en de chilisaus door elkaar. Zet koel weg.
Koriandercrème
- Hak de koriander heel fijn en meng het met de crème fraîche, mayonaise, gembersiroop en peper en zout. Zet koel weg.
Serveren:
- Leg op een zwart rechthoekig schaaltje het garnalenkoekje(s), wat koriandercrème en een borrelglaasje komkommerpickles.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Claudeval Blanc, Frankrijk-Lanquedoc Rousillon