Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Garnalen koekje met komkommerpickles en koriandercrème

Nog geen beoordeling
Geïnspireerd door de examenmenu’s van Frank van Lier en Rob Versloot
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Garnalenkoekje

  • 4 el geraspte kokos
  • 150 g bloem
  • 2 st eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 600 g Noorse garnalen
  • 4 st lente-uitjes
  • zonnebloemolie
  • zout

Komkommerpickles

  • 1 st komkommer
  • 1 st sjalot
  • ½ st rode peper
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el chilisaus
  • zout

Koriandercrème

  • 2 el korianderblaadjes
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g mayonaise
  • ½ el gembersiroop
  • ½ el chilisaus
  • peper zout

Instructies

Garnalenkoekje

  • Rooster de geraspte kokos in een droge pan goudbruin. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Voeg de geklutste eieren en de kokosmelk toe.
  • Roer tot een glad mengsel. Roer de kokos, garnalen en de fijngesneden lente-uitjes erdoorheen. Laat het beslag rusten.
  • Kort voor het uitserveren: Verhit op een middelhoog vuur een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de garnalen koekjes in 2 à 3 min. per kant lichtbruin. Houd ze warm in de warmhoudkast.

Komkommerpickles

  • Schil de komkommer, verwijder pitjes en snijd de komkommer klein (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de peper heel fijn (verwijder de pitjes). Meng komkommer, zout, sjalot,
  • rode peper, rijstazijn, gembersiroop en de chilisaus door elkaar. Zet koel weg.

Koriandercrème

  • Hak de koriander heel fijn en meng het met de crème fraîche, mayonaise, gembersiroop en peper en zout. Zet koel weg.

Serveren:

  • Leg op een zwart rechthoekig schaaltje het garnalenkoekje(s), wat koriandercrème en een borrelglaasje komkommerpickles.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Claudeval Blanc, Frankrijk-Lanquedoc Rousillon