Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Drie gerechtjes met garnaal

Nog geen beoordeling
Drie gerechtjes met garnaal
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenBelgië
Trefwoord2024, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Tomaat-garnaal

 • 12 st Red Intense tomaatjes o.a. verkrijgbaar bij AH
 • 150 g Hollandse garnalen gepeld
 • 2 el mayonaise
 • 1 el crème fraîche
 • 15 g fijngeknipte verse bieslook
 • peper en zout naar smaak

Roerei met garnalen

 • 6 st eieren
 • 150 g kleine roze garnalen gepeld
 • 25 g boter
 • 50 ml room
 • 15 ml truffelolie
 • 30 g Parmezaanse kaas in schilfers
 • 50 ml crème fraîche
 • 30 st sprietjes verse bieslook
 • peper en zout naar smaak

Garnalensoufflé

 • 75 g bloem
 • 75 g boter
 • 1 tn knoflook
 • 450 ml volle melk
 • 160 g kleine roze garnalen gepeld
 • 150 g geraspte Gruyere-kaas
 • 6 st eieren gesplitst
 • paneermeel
 • peper en zout naar smaak
 • eierdopjes kleine soufflébakjes

Instructies

Bereiding

 • Zet 12 langwerpige bordjes klaar.

Tomaat-garnaal

 • Snijd aan de bovenkant de kapjes van 12 st tomaten af. Hol de tomaten uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkant met wat peper en zout. Schep de garnalen om met de mayonaise, crème fraîche, de bieslook en wat peper en schep het garnalenmengsel in de uitgeholde tomaten. Garneer met wat fijngeknipte bieslook en zet opzij.

Roerei met garnalen

 • Klop de eieren los met de room en truffelolie. Kruid met peper en zout en meng de garnalen erdoor. Smelt de boter in de pan en voeg het eiermengsel toe, zodra de boter gesmolten is. Blijf zachtjes in de pan roeren. Het roerei niet te droog bakken, deze moet goed smeuïg blijven! Vul eierdopjes met het roerei. Werk af met Parmezaanschilfers en een toefje crème fraîche, gevormd tussen twee dessertlepels. Steek twee hele of (indien te lang) halve sprietjes bieslook ter garnering in het toefje crème fraîche.

Garnalensoufflé

 • Verwarm de oven voor op 200 °C
 • Pel de knoflookteen, snijd doormidden en smeer hiermee de bodem van een pannetje in. Verwarm de melk in een ander pannetje. Splits de eieren. Houd de eigelen apart en Klop het eiwit op met een garde of mixer in een schone schaal, tot het stijf is. Smelt in het pannetje met knoflook de boter en voeg de bloem erbij. Laat 2 min al roerend bakken (roux). Voeg de warme melk geleidelijk toe en roer enkele minuten goed om. Voeg de kaas toe. Voeg de eigelen toe, samen met de garnalen. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het mengsel. Beboter de soufflé bakjes van binnen. Strooi wat paneermeel losjes op de bodem en schud er weer uit wat niet aan de boter blijft plakken. Vul de soufflébakjes voor ¾ met het beslag. Veeg voorzichtig met een papiertje beslag weg dat boven de massa aan de rand blijft plakken. Zet de soufflés in de voorverwarmde oven en bak ze ca. 30 min. De massa komt omhoog. Let op, het beslag kan inzakken bij verandering van temperatuur. Niet tussentijds de ovendeur openen!

Serveren:

 • Zet de tomaat-garnaal in het midden van het bord, het eierdopje met roerei rechts daarvan en het soufflébakje links daarvan.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Cales Caves Rivaner 2022, Moezel-Luxemburg