Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mascarponetaartje met frambozencrumble

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Bladerdeegrondje

  • 4 st plakjes bladerdeeg
  • 30 g bloem
  • 1 st ei

Dragon-muntsaus

  • 100 g suiker
  • 125 ml water
  • 1/3 bos dragon
  • 1/3 bos munt
  • 400 g mascarpone
  • 150 ml room
  • 2 st vanillestokjes
  • 100 ml volle yoghurt
  • 60 g lemoncurd
  • 2 st limoen
  • 250 g diepvries frambozen
  • 30 g honing =3 el
  • 40 ml Grand Marnier rouge

Garnering:

  • 250 g blauwe bessen

Instructies

Bereiding:

  • Laat de diepvries frambozen tot het allerlaatste moment in de diepvries!
  • Warm de oven voor op 190 °C

Bladerdeeegrondje

  • Bestrooi je blad met wat bloem en rol een velletje ontdooid bladerdeeg uit tot 4 x zijn oorspronkelijke grootte. Smeer het vel bladerdeeg in met een losgeslagen ei en verdeel er wat kruimeltjes suiker over. Steek nu met een ring van 10 cm. rondjes uit het bladerdeeg en leg die op een siliconenmatje .Steek met een vork heel veel kleine gaatjes in de bladerdeeg rondjes om te voorkomen dat ze opbollen. Er gaan 3 tot 4 rondjes uit 1 uitgerold velletje bladerdeeg. Bak de rondjes in de voorverwarmde oven gedurende 6 min af en laat ze afkoelen op een rooster.

Dragon-muntsaus

  • Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost. Zet apart.
  • Blancheer de blaadjes van de dragon en de munt gedurende 15 sec in kokend water. Giet de blaadjes af in een zeef en koel ze direct met koud water. Knijp alle vocht uit de blaadjes.
  • Doe het suikerwater in de keukenmachine en pluk de bol blaadjes uit elkaar en doe ze bij het suikerwater. Maal e.e.a. zeer fijn en passeer door een zeef met behulp van een ronde kleine soepopdienlepel. Pers zo veel mogelijk kruiden door de zeef. Zet apart.

Mascarpone

  • Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en haal de vanille er uit.
  • Sla de slagroom bijna stijf met de vanille uit de vanille stokjes.
  • Meng de mascarpone met de stijf geslagen slagroom, de yoghurt de rasp van de limoenen en de lemoncurd.
  • Doe dit mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond van 8 mm. en zet apart in de koeling.
  • Meng 3 el honing met 40 ml Grand Marnier. Zet apart.

Serveren:

  • Leg op ieder bord een rondje bladerdeeg. Spuit hier plus minus 20 kleine toefjes mascarpone mengsel op. Verdeel over de toefjes 10 tot 12 blauwe besjes.
  • Zorg er nu voor dat de keukenmachine klaar staat.
  • Haal de frambozen uit de diepvries en stort ze in de keukenmachine samen met de Grand Marnier honing.
  • Laat de machine 2 tot 3 sec draaien en verdeel nu de crumble over de mascarpone.
  • Maak een rondje van de dragon - muntsaus om het taartje.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Les Vignes Retrouvee Blanc, Frankrijk-Côtes de Saint Mont