Koude soep van Hollandse nieuwe haring
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 4 st nieuwe haring
Soep
- 250 ml mayonaise
- 750 ml visfond
- 250 g zure room
- 25 g grove mosterd
Vulling
- 2 st appels Granny Smith
- 2 st rode bietjes gekookt
- 24 sprieten bieslook
- 2 stronkjes witlof
- 2 st sjalotten
- peper en zout
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 diepe borden in de koelkast.
Haring
- Kijk de haringen na op graatjes en snij in stukjes van 2 cm.
Soep
- Meng de mayonaise met de visfond, mosterd en zure room tot een soepje.
- Breng op smaak met zout en peper.
Vulling
- Snipper de sjalotjes heel fijn. Schil de appels, snij er blokjes (brunoise) van. Schil de rode biet en snij in kleine blokjes. Snij de witlof in reepjes; de bieslook op lengte van 3 cm.
Serveren:
- Verdeel de soep over de borden. Strooi hierop de gehakte sjalot.
- Verdeel de haring, appel en witlof over de borden. Garneer tot slot met de rode biet en bieslook sprieten.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Orange River Cellers Colombard, Zuid-Afrika-Orange Conty