Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Koude soep van Hollandse nieuwe haring

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 4 st nieuwe haring

Soep

  • 250 ml mayonaise
  • 750 ml visfond
  • 250 g zure room
  • 25 g grove mosterd

Vulling

  • 2 st appels Granny Smith
  • 2 st rode bietjes gekookt
  • 24 sprieten bieslook
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 st sjalotten
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 diepe borden in de koelkast.

Haring

  • Kijk de haringen na op graatjes en snij in stukjes van 2 cm.

Soep

  • Meng de mayonaise met de visfond, mosterd en zure room tot een soepje.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Vulling

  • Snipper de sjalotjes heel fijn. Schil de appels, snij er blokjes (brunoise) van. Schil de rode biet en snij in kleine blokjes. Snij de witlof in reepjes; de bieslook op lengte van 3 cm.

Serveren:

  • Verdeel de soep over de borden. Strooi hierop de gehakte sjalot.
  • Verdeel de haring, appel en witlof over de borden. Garneer tot slot met de rode biet en bieslook sprieten.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Orange River Cellers Colombard, Zuid-Afrika-Orange Conty