Tartaar met pikante paprikasaus
Ingrediënten
Paprikasaus
- 2 st rode paprika
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 6 el citroenmayonaise
Tartaar
- 600 g tournedos
- 4 el kappertjes
- 6 el olijfolie
- 3 st sjalotjes
- 8 st augurkjes zoetzuur
- 3 el gesneden bieslook
- zout
Garnering
- 75 g veldsla
- 3 el dressing olie, azijn, peper, zout, suiker, mosterd
- 12 st toast casino zonder korst
- 12 st bolletjes zoute boter
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 230 °C .
Paprikasaus
- Leg de beide paprika’s gedurende 25 min op een bakplaat in de oven totdat de paprika’s voor een deel zwart zijn geblakerd.
- Verwijder de schil en de pitjes van de paprika’s en pureer ze samen met de paprikapoeder, de mayonaise en de cayennepeper in de Magimix of met de staafmixer.
- Haal deze massa vervolgens door een fijne zeef.
Tartaar
- Snijd en hak de tournedos tot een fijn gehakt en meng het met de kappertjes en de olijfolie. Maak op smaak met zout.
- Snijd de augurkjes tot een zeer fijne brunoise. Snijd de bieslook fijn en snijd op het laatst (vlak voor het uitserveren) de sjalotjes ragfijn.
- Rooster de toast.
Serveren:
- Neem een steker van 5 cm doorsnee en leg hier een laagje vlees in. Vervolgens een laagje paprikasaus en dek af met de sjalot, augurk en bieslook.
- Neem de steker weg en leg er een toefje veldsla naast met een paar druppels dressing.
- Serveer met toast en een bolletje zoute boter.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Masia Serra Mosst