Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Tartaar met pikante paprikasaus

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paprikasaus

  • 2 st rode paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 6 el citroenmayonaise

Tartaar

  • 600 g tournedos
  • 4 el kappertjes
  • 6 el olijfolie
  • 3 st sjalotjes
  • 8 st augurkjes zoetzuur
  • 3 el gesneden bieslook
  • zout

Garnering

  • 75 g veldsla
  • 3 el dressing olie, azijn, peper, zout, suiker, mosterd
  • 12 st toast casino zonder korst
  • 12 st bolletjes zoute boter

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 230 °C .

Paprikasaus

  • Leg de beide paprika’s gedurende 25 min op een bakplaat in de oven totdat de paprika’s voor een deel zwart zijn geblakerd.
  • Verwijder de schil en de pitjes van de paprika’s en pureer ze samen met de paprikapoeder, de mayonaise en de cayennepeper in de Magimix of met de staafmixer.
  • Haal deze massa vervolgens door een fijne zeef.

Tartaar

  • Snijd en hak de tournedos tot een fijn gehakt en meng het met de kappertjes en de olijfolie. Maak op smaak met zout.
  • Snijd de augurkjes tot een zeer fijne brunoise. Snijd de bieslook fijn en snijd op het laatst (vlak voor het uitserveren) de sjalotjes ragfijn.
  • Rooster de toast.

Serveren:

  • Neem een steker van 5 cm doorsnee en leg hier een laagje vlees in. Vervolgens een laagje paprikasaus en dek af met de sjalot, augurk en bieslook.
  • Neem de steker weg en leg er een toefje veldsla naast met een paar druppels dressing.
  • Serveer met toast en een bolletje zoute boter.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Masia Serra Mosst