Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken
Lichte uiensoep

Lichte uiensoep

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2000 ml runderbouillon
  • 8 st middelgrote uien
  • 12 sneetjes casinobrood
  • 250 g oude kaas
  • 60 ml cognac
  • 60 g boter

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 soepkoppen in de warmhoudkast.
  • Rasp de oude kaas.
  • Laat in een soeppan 60 g boter smelten en smoor hierin 10, in ringen van 2 mm gesneden, uien op laag vuur.
  • De uien moeten gaar smoren en niet bruinen, dus zeer laag vuur.
  • Nadat de uien helemaal glazig en gaar zijn, de runderbouillon toevoegen, aan de kook brengen en nog 30 min garen.
  • Maak de soep op smaak met peper en zout.
  • Snijd de korsten van het casinobrood en rooster de sneetjes in de broodrooster.
  • Snijd de sneetjes nu in kleine vierkantjes van 1 x 1 cm. (soldaatjes) en zet apart.

Serveren:

  • Verdeel de soep over de 12 soepkoppen (zowel bouillon als uien) Strooi er een handje soldaatjes op plus wat oude geraspte kaas en zet dit onder de salamander totdat de kaas gaat bubbelen en kleuren.
  • Doe nu in elk kopje een heel klein beetje (5 ml) cognac ( tip: gebruik de ijsdessertlepel). Plaats de soepkop op een schotel en serveer uit.
  • LET OP! ZOWEL KOPJE (salamander) ALS SOEP (kaas) ZIJN ERG HEET!

Notities

WIJNSUGGESTIE
Trimbach Pinot Blanc, Elzas-Frankrijk