Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Met Sriracha gegrilde garnalen op mango bedje met Thais rolletje en sojadipje

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Garnalen

 • 24 st rauwe grote garnalen
 • ijswater om snel af te koelen
 • 3 el Sriracha saus

Mangosalsa

 • 3 st mango’s
 • 2 cm verse gember
 • 1 st rode ui
 • 2 st limoenen
 • 2 st tomaten
 • 2 el koriander
 • 1 st granaatappel voor 4 el pitten

Thaise rolletjes

 • 1 st kipfilet ca 250 g
 • 200 g haricots verts
 • 1 st komkommer
 • 1 st winterwortel
 • 2 st rode puntpaprika’s
 • 2 st bosui
 • 2 el koriander
 • 150 ml Thaise hot sweetsaus
 • 12 st rijstvellen rond niet groot

Sojadipje

 • 200 ml hoisinsaus
 • 200 ml sojasaus

Garnering

 • 1 st citroen
 • 2 el koriander
 • zout en peper
 • 12 st serveerringen 5-6 cm
 • 12 st amuselepels

Instructies

Garnalen

 • In een pan licht gezouten water aan de kook brengen. De garnalen even blancheren (30 sec). Uit het water halen en in ijswater laten afkoelen. De garnalen schoonmaken (kop er af en darmkanaal verwijderen). Met de Sriracha saus besmeren.
 • De garnalen op een warme grillpan boven gemiddeld vuur 1 min aan elke kant grillen. Iets laten afkoelen.

Mangosalsa

 • De gember raspen, rode ui fijn snipperen, limoenen persen, tomaten ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden en de koriander fijnsnijden. De granaatappel doorsnijden en tik de pitten eruit. De mango’s schillen en fijnsnijden in kleine blokjes. De fijngesneden mango in een schaal doen en de fijngesneden ui, 4 el granaatappelpitten, de tomaten, gember, limoensap en 2 el koriander toevoegen. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.

Thais rolletje

 • Maak een mise en place door alles eerst te snijden. Het is de bedoeling dat alle reepjes ongeveer dezelfde afmeting hebben.
 • Snij de kipfilet horizontaal doormidden en klop de 2 helften plat. Grill de kipfilet en snijd in fijne repen. Kook de haricots verts en trek de helften van elkaar (=splitten). Schil de komkommer en snijd in julienne reepjes. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Verwijder zaad en lijsten van de puntpaprika’s en snij in reepjes. Maak de bosui schoon en snijd door in de lengte en dan in julienne. Hak de koriander fijn.
 • Week de rijstvellen in lauwwarm water tot ze slap zijn. Leg de vellen op een vochtige theedoek en plaats in het midden van de vellen de fijngesneden ingrediënten van je mise en place. Maak een streepje met de Thaise hot sweet saus over de vulling. Eerst de bovenkant over de vulling vouwen. Daarna de zijkanten naar binnen vouwen en het geheel strak oprollen.

Sojadipje

 • Meng de hoisin en de soja tot een saus.

Garnering

 • Was de citroenen en rasp de zestes van de citroen. Snijd de koriander fijn.

Serveren:

 • Gebruik langwerpige zwarte bordjes De mangosalsa in een serveerring doen en de gegrilde garnalen er op leggen. Leg het Thaise rolletje ernaast En een amuselepel met de sojadip. Maak af met de citroenzest en nog wat fijngesneden koriander. Verwijder de ring voor het uitserveren.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Sogno del Sud Grillo, Sicilië-Italië