Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Bavette met harissa mayonaise en mais salsa

Nog geen beoordeling
Geïnspireerd door examenmenu chef de cuisine van Dick Visser
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
Trefwoord2019, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Marinade voor bavette

  • 1000 g rundervang bavette, 80 g per persoon
  • 1 bosje koriander
  • 6 tenen knoflook
  • 4 el harissa
  • 200 ml extra vergine olijfolie

Harissa mayonaise

  • 250 g mayonaise
  • 3 el harissa

Mais salsa

  • 3 st maiskolven
  • 2 st avocado’s
  • 1 st rode ui
  • 1 st rode paprika
  • 2 st limoenen
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Instructies

Bereiding:

  • Zet de grote ronde borden in de warmhoud kast.

Marinade voor bavette

  • Hak de koriandersteeltjes fijn en bewaar de blaadjes voor de maissalsa. Doe de steeltjes in een kom met de fijngehakte knoflook, 4 el harissa en 120 ml olie en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en besmeer het vlees ermee. Laat het vlees zo lang mogelijk marineren.

Harissa mayonaise

  • Roer de mayonaise met de 3 el harissa in een kom door elkaar en zet koel weg.

Mais salsa

  • Verwarm de oven voor op 200°C en pof hierin de paprika 35 tot 45 min tot de paprika hier en daar zwartgeblakerd is. Laat wat afkoelen en verwijder de vellen, de steel en de zaadjes. Snijd de paprika brunoise. Kook de maiskolven in ca 20 min en snijd de maiskorrels eraf.
  • Hak de rode ui fijn.
  • Hak de achtergehouden korianderblaadjes grof. Rasp de schil van de limoenen en zet apart. Pers de limoenen uit. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees brunoise.
  • Doe de korianderblaadjes in een schone kom met de maiskorrels, avocadostukjes, ui, paprika, limoenrasp en sap en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper bij naar smaak en schep alles door elkaar.

Bavette

  • Verhit 2 grillpannen op middelhoog tot hoog vuur. Grill het vlees aan elke kant 1 à 2 min tot het mooi bruin is maar van binnen nog rood. Let op te gare bavette wordt stug!!! Verpak in alufolie en laat ca 6 min rusten. Snijd voor uitserveren het vlees in plakken.

Serveren:

  • Smeer flink wat harissa mayonaise op een zijde van het bord. Leg daar de mais salsa op. Snijd het vlees in plakken en leg naast de mais salsa.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Kaiken Malbec Bonarda petit Verdot, Mendoza- Argentinë