Mosterdsoep met toastjes
Equipment
- (koffie)kopjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 1 st ui
- 300 g knolselderie
- 1 st prei
- 2 el bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 500 ml room
- 1 el Dyon mosterd
- 1 el Moutarde de Mieux grove
- olijfolie
- peper zout
- 6/8 sneetjes casinobrood
- 12 plakken katenspek
Instructies
Bereiding:
- De kopjes voorverwarmen in de warmhoudkast.
- Maak ui, knolselderij en prei schoon en hak deze groenten grof.
- Zet ze aan in olijfolie zonder te kleuren. Bloem toevoegen en doorroeren. Kippenbouillon erbij en een mooie saus maken.
- Room erbij en 20 min langzaam koken tot de groente gaar is.
- Soep blenderen. Moet mooi romig zijn en niet te dun. Indien te dik iets kippenbouillon toevoegen. Niet meer laten koken.
- Op het laatst de 2 mosterd soorten er door roeren.
Toast
- Rooster de sneetjes casinowit en snij de korsten er af. Snijd door het zachte gedeelte horizontaal door, rooster nogmaals het zachte gedeelte.. Snijd in 2 of 3 lange toastjes. Leg kort voor het uitserveren een plak katenspek erop met beetje mosterd.
Serveren:
- Serveer de soep in de (koffie)kopjes met de toastjes en een plakje katenspek en een likje Moutarde de Mieux erop.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Trimbach Riesling, Elzas- Frankrijk