Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mosterdsoep met toastjes

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, december
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • (koffie)kopjes

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 st ui
  • 300 g knolselderie
  • 1 st prei
  • 2 el bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml room
  • 1 el Dyon mosterd
  • 1 el Moutarde de Mieux grove
  • olijfolie
  • peper zout
  • 6/8 sneetjes casinobrood
  • 12 plakken katenspek

Instructies

Bereiding:

  • De kopjes voorverwarmen in de warmhoudkast.
  • Maak ui, knolselderij en prei schoon en hak deze groenten grof.
  • Zet ze aan in olijfolie zonder te kleuren. Bloem toevoegen en doorroeren. Kippenbouillon erbij en een mooie saus maken.
  • Room erbij en 20 min langzaam koken tot de groente gaar is.
  • Soep blenderen. Moet mooi romig zijn en niet te dun. Indien te dik iets kippenbouillon toevoegen. Niet meer laten koken.
  • Op het laatst de 2 mosterd soorten er door roeren.

Toast

  • Rooster de sneetjes casinowit en snij de korsten er af. Snijd door het zachte gedeelte horizontaal door, rooster nogmaals het zachte gedeelte.. Snijd in 2 of 3 lange toastjes. Leg kort voor het uitserveren een plak katenspek erop met beetje mosterd.

Serveren:

  • Serveer de soep in de (koffie)kopjes met de toastjes en een plakje katenspek en een likje Moutarde de Mieux erop.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Trimbach Riesling, Elzas- Frankrijk