Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Quinoa met avocado en geitenkaas

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSalade, Voorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Avocado

  • 4 st avocado
  • huishoudfolie

Speck

  • 9 plakjes Speck della alpi of Schwarzwalder schinken

Geitenkaas

  • 3 doosjes geitenkaas pyramide vorm Chavroux
  • 100 g Roquefort

Quinoa

  • 350 g quinoa
  • 750 ml kippenbouillon

Uimengsel

  • 3 st sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 st rode paprika

Granaatappel en walnoten

  • 60 g walnoten
  • 1 st granaatappel
  • 50 ml olijfolie

Instructies

Avocado

  • Verwarm de heteluchtoven voor tot 90 °C.
  • Snijd de avocado in de lengte middendoor, verwijder de pit en de schil en snijd iedere helft van de avocado in plakken van 1 cm dik.
  • Leg de avocado plakken in het midden van een vel HH-folie en schik de plakken naast elkaar in een rechthoek. Bedek de avocado met een tweede vel HH-folie en plet vervolgens de avocado tot een plak van 13 x 25 cm.
  • Sla de resterende folie om en leg de plak minimaal 1 uur in de diepvries. Herhaal dit met de andere avocado’s.

Speck

  • Leg 9 plakjes Speck della alpi op bakpapier en droog deze in een heteluchtoven op 100 °C gedurende 1 uur. Breek in langwerpige reepjes. NB combineer met drogen zwarte olijven van hoofdgerecht

Geitenkaas

  • Klop de geitenkaas en de Roquefort smeuïg met de staafmixer. Vul hiermee een spuitzak met ronde mond.

Quinoa

  • Breng de quinoa met de kippenbouillon aan de kook en kook zachtjes gedurende 10 min zonder deksel. Laat de quinoa verder droog koken met behulp van 2 sudderplaatjes. Let op voor aanbranden. Neem de quinoa uit de pan en laat afkoelen.

Uimengsel

  • Snipper de sjalotjes en de knoflook ragfijn en bak deze in de olijfolie zacht maar niet bruin.
  • Snijd de paprika in de lengte in vieren en snijd zeer dunne reepjes van de paprika. Snijd de reepjes in heel kleine stukjes en bak deze mee met de uitjes. Laat de paprika en de uitjes verder garen op zeer zacht vuur.

Granaatappel en walnoten

  • Snijd een kapje, onder en boven, van de granaatappel. De nerven van de granaatappel worden nu zichtbaar. Snijd langs de nerven de schil van de granaatappel in en trek vervolgens de granaatappel uit elkaar. Haal nu de pitjes uit de granaatappel.
  • Hak de walnoten in de vijzel zeer fijn.
  • Meng de afgekoelde quinoa met het uimengsel, de gehakte walnoten en de granaatappelpitten. Maak eventueel op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Neem de bevroren plakken avocado uit de vriezer en haal het bovenste velletje HH-folie van de plakken. Snijd plakken in de vorm van het te gebruiken bord en leg op elk bord 1/3 plak avocado. Laat ontdooien.
  • Leg op de plak avocado enige lepels quinoa. Spuit 3 of 4 rondjes geitenkaas naast de plak avocado en steek in ieder rondje een reepje gedroogde Speck della alpi.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Parlez Vous Sauvignon Blanc, Frankrijk-Gascogne