Paddenstoelenbouillon met kruiden en stiltontoastje
Ingrediƫnten
Bouillon
- 3 st uien groot
- 1 st winterwortel
- 3 stengels bleekselderij
- 2 st prei
- 1 bosje lavas ca 2 handenvol
- 1 bosje tijm ca 2handenvol
- 1 bosje platte peterselie ca 2 handenvol
- 2000 ml groentebouillon
Paddenstoelen
- 500 g kastanjechampignons
- 1 bosje lenteuien
Stiltontoastjes
- 1 st stokbrood 12 sneetjes
- 120 g stilton
- boter
- zout en peper
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de kleine soepborden in de warmhoudkast.
Bouillon
- Maak de 2 grote uien, wortel, bleekselderij en prei schoon en snij deze groenten fijn. Spoel de tijm, lavas en peterselie en droog af. Hak de helft van de peterselie fijn en zet apart. Gebruik de rest van de peterselie voor garnering.
- Breng groentebouillon aan de kook en voeg de groenten en kruiden toe.
- Pel en snij de overgebleven ui grof en bak in de boter. Voeg ui toe aan de bouillon als de stukken goudbruin zijn. Laat nog 20 min koken op laag vuur.
- Zeef de bouillon en druk het vocht uit de achtergebleven groenten.
Paddenstoelen
- Pel de lenteuien en snij ze in ringetjes. Maak de kastanjechampignons schoon. Houdt 6 champignons apart. Snij de rest in dunne plakjes. Bak de champignonplakjes in de boter in een pan en voeg de gezeefde bouillon, de gehakte bladpeterselie en de lenteuitjes toe. Laat nog 10 min koken op laag vuur. Maak op smaak met zout en peper.
- Snij de apart gehouden champignons in zeer dunne plakjes en bewaar voor de garnering.
Stiltontoastjes
- Leg de sneetjes stokbrood op een ovenrooster en verkruimel de stilton erover. Gratineer ze onder de salamandergrill.
Serveren:
- Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepborden, garneer met wat platte peterselie en de fijngesneden plakjes paddenstoel. Leg er een stiltontoastje bij.
Notities
WIJNSUGGESTIE
La Villette Chardonnay, Frankrijk Lanquedoc