Rokerige paprikasoep met dronken garnalen
Ingrediënten
Paprikasoep
- 3 el olijfolie 2+1
- 2 st rode ui
- 1 st venkelknol
- 2 st wortels
- 5 tenen knoflook
- 2 el tijmblaadjes
- 3 tl komijnzaad
- 1 tl chilivlokken
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes blik
- 900 ml groentebouillon
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 2 st paprika’s
- 1 tl mild gerookte-paprika poeder pimenton
Garnalen
- 24 st gekookte middelgrote garnalen
- 150 ml tequilla
Garnering
- 1/2 bosje fijngesneden koriander voor 4 el
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 kleine soepkommen in de warmhoudkast.
Paprikasoep
- Snijd uien fijn, hak venkelknol, wortels en knoflook fijn. Rooster het komijnzaad
- Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, venkel, en wortel toe en roerbak 3-4 min tot de ui glazig maar niet gekleurd is. Doe de knoflook, tijm, komijn en chilivlokken toe en roerbak dan nog 1 min. Rooster de paprika’s aan een vork boven een gasvlam. Haal het vel eraf en snijd in brokjes. Doe de tomatenpuree in de pan en roer 1 min. Roer de tomatenblokjes, groentebouillon, suiker, paprikabrokjes en paprikapoeder erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur middelhoog/laag en laat de groenten in 15-20 min zachtjes gaar worden. Laat even afkoelen.
Garnalen
- Pel de garnalen en verwijder darmkanaal.
- Roer de garnalen en tequila in een kom door elkaar en zet afgedekt apart, niet in de koelkast
Garnering
- Snij de koriander fijn (ca 4 el)
Afmaken soep
- Pureer het groentemengsel met een staafmixer glad. Giet de puree door een zeef in een schone pan en verwarm rustig.
Serveren:
- Schep de soep in de 12 kommen, verdeel de garnalen over de kommen en doe de koriander erop. Besprenkel met olijfolie en dien op.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Serra da Estrela Albarino, Rias Baixas, Galicië-Spanje