Ingrediënten
Serranoham
- 200 g Serranoham in dunne plakken
Bouillon met cantharellen
- 400 g cantharellen
- 2 el olijfolie
- 4 st sjalotten
- 1000 ml wildbouillon
- 5 el bieslook
- 12 plakjes wit casinobrood.
- gezouten boter
Instructies
Serranoham
- Verwarm de oven voor op 110 C°
- Bedek een bakplaat met vetvrijpapier. Leg daarop de plakjes Serranoham. Laat wat tussenruimte tussen de plakjes. Dek de plakken af met vetvrijpapier en zet een uurtje in de oven tot ze mooi krokant zijn.
Bouillon met cantharellen
- Verwarm de soepborden of –kommen voor. Borstel de cantharellen goed schoon. Snijd met een scherp mesje een stukje van de onderkant af en schraap van de steeltjes de ongerechtigheid af. Snijd de cantharellen in mooie gelijke stukken. Snijd de ham in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjes pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten zachtjes circa 2 min. Voeg de cantharellen toe en bak ze in circa 5 min op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper. Snij de korsten van het brood en rooster het.
Serveren:
- Snijd het geroosterde brood schuin door het midden en zet het met wat gezouten boter op tafel. Verdeel de cantharellen over de warme soepkommen/-borden, schenk de bouillon erop. Verdeel er op ´t laatst de gedroogde ham en de fijngeknipte bieslook over.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Castano MMM Macabeo blanco- Jumilla