Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus en artisjokharten met majoraan en salie

Nog geen beoordeling
Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus en artisjokharten met majoraan en salie
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2024, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Artisjokharten met majoraan en salie

  • 2 blik artisjokharten à 400 g
  • 3 tn knoflook
  • 1 st citroen voor 1 el
  • 15 g majoraan
  • 15 g salie

Rucolasalade

  • 85 g ruccola

Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus

  • 500 g spaghetti all Uovo Grand’Italia
  • 30 g roomboter
  • 5 tn knoflook
  • 36 st middelmaat rauwe gepelde garnalen zonder kop, maar met staart
  • 400 ml koksroom
  • 4 el wodka
  • 1 st citroen
  • 15 g bladpeterselie
  • zeezout
  • gemalen witte peper
  • olijfolie extra vierge
  • witte balsamicoazijn

Instructies

Bereiding:

  • Zet de pastaborden in de warmhoudkast.

Artisjokharten met majoraan en salie

  • Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze in vieren. Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn. Pers de citroen uit. Snipper 1 el majoraan en snijd een ½ el salie in reepjes. Verwarm de extra vierge olijfolie in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook zachtjes in ca 1 min. Voeg de artisjokharten en de majoraan toe en roerbak de artisjokharten voorzichtig tot ze door en door warm zijn. Voeg de salie en 1 el citroensap toe en laat het geheel nog even doorwarmen. Bewaar tot serveren (lauwwarm).

Rucolasalade

  • Was de rucola en leg in een kom. Besprenkel kort voor opdienen met extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Maak op smaak met zout en peper.

Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus

  • Was en droog de garnalen, verwijder het darmkanaal en andere ongerechtigheden. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Haal de blaadjes van de peterseliestelen. Pers de citroen uit. Smelt op middelhoog vuur de boter in een koekenpan. Voeg de knoflook en garnalen toe en bak 2 min. Maak de pan leeg en zet de inhoud apart. Giet vervolgens de room, wodka en 3 el citroensap in de pan en laat 5 min zachtjes pruttelen.
  • Voeg de knoflookgarnalen met de bladpeterselie toe, strooi zout en peper over het gerecht en schep het geheel goed om.
  • Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af. Tip: bewaar de pasta in lauw water om plakken te voorkomen.

Serveren:

  • Pak een pluk gekookte pasta met een keukentang op en leg deze in een pollepel. Draai vervolgens met de tang rond, totdat er een mooi nestje gevormd is. Vorm op deze wijze 12 nestjes. Leg in het midden van het bord het pastanestje, drapeer hier de 3 knoflookgarnalen op. Schenk de citroen-wodkasaus over de pasta en de garnalen. Plaats een flinke toef rucolasalade, rechts van het CCR-logo aan de rand van het bord. Links van het logo een schep lauwwarme artisjokharten.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Pure Altitude Chardonnay, Lanquedoc, Frankrijk