Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mousse van Roquefort met geconfijte sinaasappelschil en Grand Marniersiroop

Nog geen beoordeling
Mousse van Roquefort met geconfijte sinaasappelschil en Grand Marniersiroo
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2024, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • aluminiumfolie
  • bakpapier
  • Gebruik Martini glas of brede wijnglazen

Ingrediënten

Roquefortmousse

  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 g Roquefort
  • 3 st eieren eidooiers
  • 200 ml volle Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom

Geconfijte sinaasappelschil

  • 3 st sinaasappels biologisch
  • 100 g suiker
  • 150 ml water

Grand Marniersiroop

  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 120 ml Grand Marnier

Garnering

  • 15 g munt

Instructies

Roquefortmousse

  • Laat de Roquefort op kamertemperatuur komen. Splits de eieren. Week de gelatine in koud water. Pureer de kaas met het eigeel en de yoghurt. Verwarm 2 el room zachtjes, knijp de gelatine uit en los op in de warme room. Meng deze gelatine room door het kaasmengsel. Klop de overige slagroom lobbig en spatel door het kaasmengsel. Zet weg in de koeling om te laten opstijven.

Gekonfijte sinaasappelschil

  • Was de sinaasappels en schil ze met een dunschiller in rechte banen. Snijd de banen in reepjes van 1 mm. Los de suiker op in kokend water en kook hierin minstens 1 uur zachtjes de sinaasappelreepjes. Voeg regelmatig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Haal de reepjes na 1 uur uit de vloeistof en spreid ze uit op bakpapier om af te koelen. Dek af met alufolie om uitdroging te voorkomen.

Grand Marniersiroop

  • Los de suiker op in de Grand Marnier en laat tot 2/3 inkoken en afkoelen.

Serveren:

  • Pluk de blaadjes munt op laatste moment. Doe met een ijsknijper een bol Roquefortmousse in het Martini glas. Verdeel de geconfijte sinaasappelschillen over de glazen. Verdeel de Grand Marniersiroop over de glazen en garneer met een blaadje munt.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Taylor’s Fine White Port, Douro Portugal